Fotografie: Marco Borggreve
zo 26 apr ’20 14:15 uur
Debussy, Takemitsu, Sjostakovitsj

philharmonie zuidnederland

Meesterpianisten Arthur en Lucas Jussen

Dmitri Liss, dirigent
Arthur en Lucas Jussen, piano


Debussy - La Mer
Takemitsu - Quotion of Dreams
Sjostakovitsj - Symfonie nr 6

zo 26 apr ’20
14:15 uur
  • zo 26 apr ’20
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Surprises gegarandeerd. De razend populaire pianobroers Lucas en Arthur Jussen weten de klassieke liefhebber telkens te trakteren op uniek repertoire. Deze keer verrassen ze u met werk voor twee piano’s en orkest dat maar zelden te horen is.

Wegdromen bij de zee
Samen met philharmonie zuidnederland gaan de Jussens helemaal op in de droomwereld van de Japanse impressionist Toru Takemitsu. Zijn Quotation of Dream is een ode aan de zee, waarbij Takemitsu goed heeft geluisterd naar het schilderachtige La Mer van de Franse meestercomponist Debussy, waarmee dit concert opent. Tot slot neemt chef-dirigent Dmitri Liss een frisse duik in het diepe met de Zesde Symfonie van zijn lievelingscomponist Sjostakovitsj. Een kortere en lichtere symfonie dan we van Sjostakovitsj gewend zijn. ‘Ik wilde een sfeer van lente, jeugd en vreugde oproepen’, aldus de Russische componist.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie