Fotografie: Nathaniel Baruch
do 28 mei ’20 20:15 uur
Buxtehude, Becker

La Rêveuse

Musica fantastica

Benjamin Perrot & Florence Bolton, muzikale leiding

Werken van Buxtehude & Becker

do 28 mei ’20
20:15 uur

Een CHOC Classica, vijf Diapasons, extatische kritieken: het Franse ensemble La Rêveuse gooide ook met zijn tweede Buxtehude-opname hoge ogen. Dit concert wordt een eerbetoon aan de contrastrijke, dramatische stijl van de 17e euwse Noord-Duitser Dietrich Buxtehude.

Van het grote orgelfenomeen dat een grote inspiratie was voor J.S. Bach, selecteert La Rêveuse nu zijn meest virtuoze en fantasierijke sonates en suites. De vier musici leven zich uit op viool, viola da gamba en basso continuo. De stijl van Buxtehude werd in zijn tijd ook wel de ‘stylus fantasticus’ genoemd. Vandaag dus: Musica fantastica!

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwachte eindtijd 22:15

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie