Fotografie: Nathaniel Baruch
do 28 mei ’20 20:15 uur
Buxtehude, Becker

La Rêveuse

Musica fantastica

Benjamin Perrot & Florence Bolton, muzikale leiding

Werken van Buxtehude & Becker

do 28 mei ’20
20:15 uur
  • do 28 mei ’20
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 september geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.Een CHOC Classica, vijf Diapasons, extatische kritieken: het Franse ensemble La Rêveuse gooide ook met zijn tweede Buxtehude-opname hoge ogen. Dit concert wordt een eerbetoon aan de contrastrijke, dramatische stijl van de 17e euwse Noord-Duitser Dietrich Buxtehude.

Van het grote orgelfenomeen dat een grote inspiratie was voor J.S. Bach, selecteert La Rêveuse nu zijn meest virtuoze en fantasierijke sonates en suites. De vier musici leven zich uit op viool, viola da gamba en basso continuo. De stijl van Buxtehude werd in zijn tijd ook wel de ‘stylus fantasticus’ genoemd. Vandaag dus: Musica fantastica!

Bekijk het Facebook event

Dit concert heeft geen pauze! U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. In het geval er geen pauze is, kunt u uw drankje voorafgaand of na afloop van het concert nuttigen.

Verwachte eindtijd 21:25

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie