Fotografie: Mat Hennek
di 26 mei ’20 20:15 uur
Debussy, Satie, Chopin, Schumann, Silvestrov

Hélène Grimaud

Silvestrov - Bagatelle I & ll
Debussy - Arabesque nr. 1 | La plus que lente | Clair de lune | Rêverie
Satie - Gnossienne nr. 1& 4 | Six pieces froides nr. 4 & 5
Chopin - Nocturne op. 72 | Mazurka

di 26 mei ’20
20:15 uur

‘Ik was vijftien en het was zomer.’ Een bijzondere zomer voor Hélène Grimaud, zoals zij die beschrijft in haar autobiografie Wildernissonate, want toen al maakte de eigenzinnige Française voor Denon haar eerste cd. Meteen met Rachmaninovs Tweede sonate - haast onspeelbaar moeilijk. Maar ze was dan ook al op haar dertiende, als jongste ooit, toegelaten tot het Parijse conservatorium…

Snel rees haar ster, om hoog aan het firmament te blijven staan. ‘Grimaud klinkt niet als andere pianisten; ze is een echte ‘rubato’ artieste, ze vindt de frasen opnieuw uit,’ aldus bewondert The New Yorker haar. De beroemde pianiste maakte tevens naam met haar wolvenreservaat in de staat New York.

Bekijk het Facebook event


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Verwachte eindtijd 22:15

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie