zo 20 okt ’19 15:30 uur
Giuliani, Regondi, Rodrigo e.a.

Andrés Segovia International Guitar Competition 2018

Joaquim Santos Simões, gitaar

 

Giuliani - Rossiniana nr. 1 op. 119
Regondi - Aria Variata dall’opera di Bellini “ I Montecchi e Capuletti”
Rodrigo - Invocación y Danza | -Toccata
Granados - La Maja de Goya
Albéniz - Selectie uit Suite española op.47
De Falla -Danza española nr. 1
Clerch - Guitarresca nr. 2
Castelnuovo-Tedesco - Capriccio Diabolico op.85

zo 20 okt ’19
15:30 uur
  • zo 20 okt ’19
    15:30 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Bij de 33e editie, januari 2018, was het een Portrugees die won! Dat was voor het eerst in de geschiedenis van de gerenommeerde Andrés Segovia International Guitar Competition in La Herradura, Spanje. Unaniem prees de jury de ‘virtuositeit en de evenwichtige mix van subtiliteit en expressieve kracht’ van de pas 22-jarige, in Coimbra geboren Simões.

Muziek van de grote 19e en 20e eeuwse gitaristen speelt hij, waaronder Joaquin Rodrigo van het beroemde Concierto de Aranjuez. De lyrisch-zwoele wereld van het belcanto herleeft met Giuliana’s Rossiniana en de Bellini-variaties van Regondi. De Danza Española uit Falla’s opera La vida breve is Spanje op z’n mooist, Astúrias van Albéniz Spanje op z’n beroemdst.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwachte eindtijd 16:45

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie