do 6 feb ’20 20:15 uur
Ives, Trad, Mlynek

Leo Blokhuis & Diamanda Dramm

Cross country

Sam Amidon, fiddle/banjo/gitaar
Maya Fridmann, cello
Aaron Likness, piano


Ives - Pianosonate nr. 5
Ives - Pianotrio, op 86
Trad/Mlynek - Strijdliederen, Ballads & Presbyterian hymnes

do 6 feb ’20
20:15 uur

Als je het hem vraagt, noemt hij zich liefhebber, maar Leo Blokhuis is toch werkelijk onze enige echte ‘pop-professor’. Leo Blokhuis schrijft boeken en maakt radioprogramma’s over muziek.

Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn mooie verhalen in Matthijs van Nieuwkerks Top 2000 a gogo, de NTR tv-show over de lijst der lijsten die elk jaar rond Kerst en oudjaar op de buis is. Vanavond deelt Blokhuis allerlei ins en outs over de geschiedenis van de Amerikaanse muziek. Van folk en pop tot de unieke componist Charles Ives. Laat violiste Diamanda Dramm nou net bezig zijn met zijn onuitgegeven Vijfde Vioolsonate. Dramm won in 2018 de prestigieuze Dutch Classical Talent Award. Deze ‘Björk van de viool’ (juryrapport) laat horen hoe transendentaal, komisch, complex én simpel Ives klinkt.

Bekijk het Facebook event

Bij dit concert wordt de boekverkoop verzord door Boekhandel Spijkerman

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

 

Dit concert is onderdeel van de programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje. Felt is een oase in de drukte van alledag. Felt is voelbaar en dichtbij, als antwoord op de haast en hype. Met unieke artiesten, spelend in een bijzondere setting. Intense muziek die verdiept, de tijd doet vertragen tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Soms in het Muziekgebouw, soms in de buitenlucht, dan weer in het Van Abbemuseum, de Catharinakerk of bij Piet Hein Eek.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie