do 6 feb ’20 20:15 uur
Ives, Trad, Mlynek

Leo Blokhuis & Diamanda Dramm

Cross country

Sam Amidon, fiddle/banjo/gitaar
Maya Fridmann, cello
Aaron Likness, piano


Ives - Pianosonate nr. 5
Ives - Pianotrio, op 86
Trad/Mlynek - Strijdliederen, Ballads & Presbyterian hymnes

do 6 feb ’20
20:15 uur
  • do 6 feb ’20
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Als je het hem vraagt, noemt hij zich liefhebber, maar Leo Blokhuis is toch werkelijk onze enige echte ‘pop-professor’. Leo Blokhuis schrijft boeken en maakt radioprogramma’s over muziek.

Muziekliefhebber en -journalist Leo Blokhuis vertelt in deze voorstelling het bijzondere verhaal van de Amerikaanse componist Charles Ives (1874 – 1954). Ives was een vernieuwer die zijn klassieke muziek doorspekte met nieuwe ritmes en toonsoorten. Maar hij liet zich ook inspireren door muzieksoorten die voor iedereen te herkennen zijn: folk en kinderliedjes, bijvoorbeeld. Ives groeide uit tot een inspiratiebron voor een breed spectrum aan muzikanten, zowel in de klassieke wereld als daarbuiten.

Muzikanten zoals de Amsterdamse violiste Diamanda Dramm bijvoorbeeld, die het Conservatorium van New England doorliep en als Nieuwe Maker aan Muziekgebouw Eindhoven initiatiefnemer is van deze voorstelling. Dramm speelt daarin haar eigen interpretaties van Ives’ onvoltooide Vijfde Sonate, maar nodigt ook Sam Amidon uit, een folkmuzikant die onder meer samenwerkte met Bon Iver en Kronos Quartet. Dramm en Amidon laten na de inleidende verhalen van Blokhuis horen hoe het componeerproces zich heeft afgespeeld in het hoofd van Ives. De muzikanten spelen Ives’ composities, maar ook de muziek waarop hij die composities baseerde en creëren zo een bijzondere avond waarin folk en klassiek samenkomen. 

Bekijk het Facebook event

Bij dit concert wordt de boekverkoop verzord door Boekhandel Spijkerman

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie