Photo credits: Glenn Dearing
vr 10 jan ’20 20:15 uur

Jonathan Jeremiah & Amsterdam Sinfonietta

Breder dan klassiek
vr 10 jan ’20
20:15 uur
  • vr 10 jan ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

‘Breder dan klassiek’, van Amsterdam Sinfonietta, is een begrip in Nederland. De unieke optredens van het strijkorkest met artiesten uit de pop, jazz of wereldmuziek zijn ieder jaar een groot succes. Amsterdam Sinfonietta werkte eerder al samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en vorige jaar Blaudzun. Dit keer is het de beurt aan de Britse singer-songwriter Jonathan Jeremiah.

De in Londen geboren Jonathan Jeremiah werd beinvloed door klassieke singer-songwriters als John Martyn, Scott Walker en Serge Gainsbourg. Zijn authentieke en tijdloze sound combineert gruizige akoestische R&B met volksachtige soulklanken. Het debuutplaat van Jonathan Jeremiah ‘A Solitary Man’ uit 2011 kwam in Nederland op nummer 3 binnen. Met Jules Buckley als arrangeur maakte Jeremiah nog twee albums die zijn populariteit in Europa alleen maar groter maakten. In 2018 bracht hij ‘Good Day’ uit, waarmee hij zijn grootste tournee tot nu toe in Europa maakte.

Bekijk het Facebook event

Jonathan Jeremiah staat met 1 notering in de Top 2000 van 2019. Welke notering dat is? Ontdek het op de pagina 'Top 2000 in Muziekgebouw'.

Jonathan Jeremiah
Op zijn veertiende trad hij voor het eerst op. In 2011 kwam zijn debuutalbum uit, ‘A Solitary Man’, die in Nederland op nummer 3 binnenkwam en niet veel later een gouden plaat haalde. Het merendeel van dat album schreef Jeremiah in zijn vroege twintiger jaren, terwijl hij reisde door de VS. 
Na zijn terugkeer naar Londen investeerde Jeremiah in het zelf produceren van zijn nummers. Daarnaast nam hij Jules Buckley, de oprichter van het Heritage Orchestra, in de arm als arrangeur. Twee albums volgden: ‘Gold Dust’ in 2012 en ‘Oh Desire’ in 2015, die Jeremiah definitief onder de aandacht brachten van het grote publiek, in het bijzonder in Europa. Het bracht hem ook andere lof, zoals een telefoontje van James Bond-componist John Barry, die aanbood met hem aan nieuwe nummers te werken. In 2018 bracht Jonathan Jeremiah zijn vierde studioalbum ‘Good Day’ uit, met daarop onder meer de singles ‘Mountain’, ‘Good Day’ en ‘U-bahn (It’s Not Too Late For Us)’. Met dat album maakte hij begin 2019 zijn grootste tournee door Europa tot nu toe.

Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.
Met de jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ gaat het orkest een samenwerking aan met artiesten van buiten de klassieke wereld, waarbij beide partijen uit hun comfortzone stappen. Ek jaar weer mondt dit uit in een spannende kruisbestuiving tussen totaal verschillende muzikale werelden.


Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie