Lunchpauzeconcert

Lisanne Soeterbroek & Helena Basilova

Beethoven - Vioolsonate nr 5 'Frühlingsonate'
Westra - 24 Preludes voor viool & piano (selectie)

do 21 mrt ’19
12:30 uur
  • do 21 mrt ’19
    12:30 uur
    Kleine zaal
    Geweest

Kaarten voor de lunchpauzeconcerten kosten €3,- en kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert.

Lisanne Soeterbroek sloot haar Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag af met een 10 met onderscheiding voor ‘all-round musician’. Lisanne won diverse nationale en internationale prijzen bij concoursen. Sinds december 2009 is Lisanne primarius van het Vespucci Kwartet. In 2014 namen zij hun Debuut-CD op met werken van Mozart en Dvorak. Lisanne ontwierp o.a. de producties ‘Kreutzersonate’ (met videoartist), Prokofiev moves (met dans) en de kindervoorstelling ‘de Nieuwe Kleren van de Keizer’ met Steef Hupkes (Spangas) voor dit strijkkwartet. Sinds 2013 is zij aangesteld als eerste concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Lisanne bespeelt een Ferdinand Gagliano uit 1773.


Helena Basilova werd geboren in Rusland als dochter van twee pianisten, maar groeide op in Nederland. Helena’s brede belangstelling voor muziek openbaart zich in haar zeer gevarieerde repertoire. Haar piano-carrière nam een vlucht na de toekenning van de Debuut Serie Concert Tour in 2008. Ze verhuisde naar New York om zich daar verder te ontwikkelen en te laten inspireren. In 2013 bracht zij haar debuut cd uit met muziek van Janáček, in 2015 verscheen haar tweede album ‘Picturing Scriabin’. Sinds 2016 is Helena artistiek leider van een nieuwe concertserie in Amsterdam genaamd: Mevrouw de Uil. Helena Basilova ontving scholarships van de NYU, Huygens Beurs, Prins Bernhard Cultuurfonds, het NFPK en heeft een Steinway-vleugel uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen. Sinds 2016 is Helena hoofdvakdocent piano klassiek aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie