Cécile McLorin Salvant
za 2 nov ’19 21:30 uur

Cécile McLorin Salvant

So What's Next? presents
za 2 nov ’19
21:30 uur
  • za 2 nov ’19
    21:30 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De 29-jarige Cécile McLorin Salvant heeft vijf albums en maar liefst drie Grammy’s voor Best Jazz Vocal Album op haar naam staan. Nu komt ze naar Eindhoven met haar nieuwe plaat The Window, waarmee ze vorig jaar een Grammy won. Op The Window staan duetten die ze met pianist Sullivan Fortner maakte. Samen verkent het duo alle mogelijkheden van het samenspel tussen piano en zang. De twee improviseren en spelen met timing, frasering, harmonieën en melodieën.

‘De beste jazz-zangeres van haar generatie,’ oordeelt de Volkskrant. Met haar eigenzinnige stemgebruik en enorme wendbaarheid weet ze vergeten composities tot leven te wekken en een nieuwe glans te geven. Zo zingt ze vaudeville, country blues, Broadway songs en Franse chansons naast haar eigen composities.

Met elk album laat McLorin Salvant in wisselende bandbezettingen een andere kant van zichzelf horen. The Window laat zich het beste omschrijven als een verzameling meditatieve liedjes die vertellen over de energieke kant van de liefde. Het thema wordt onderzocht aan de hand van een breed repertoire; van Richard Rodgers tot Frans cabaret, Stevie Wonder, vroege rhythm & blues en uiteraard McLorin Salvant haar eigen composities. Elk liedje laat op een eigen manier de vele kanten van de liefde zien, zowel de mooie als de moeilijke. Ze zingt over verwachtingen en vreugde, obsessie en razernij, kwelling en verlangen, vrijheid en behaagzucht.

Blokkenschema van de avond

Voor het volledige blokkenschema klik hier.

Bekijk het Facebook event

Support act:

Kassa Overall & Sullivan Fortner

‘Veelgeprezen drummer, producer, songwriter en rapper Kassa Overall produceert een origineel klinkend, diepgaande mengeling van hedendaagse hip-hop en jazz ‘(New York Times). Hij komt naar Eindhoven met Sullivan Fortner, een dynamische en zelfbeschouwende artiest die extensief wordt geprezen als een van de top-pianisten van het huidige moment. In hun handen is het muzikale mijnenveld een natuurlijke speelplaats.

McLorin Salvant combineert haar muzikaliteit al jaren met een intensieve studie naar Amerikaanse muziekgeschiedenis. Ze is altijd op zoek naar emoties en boodschappen die in haar muziek verwerkt zitten en ons iets vertellen over de geschiedenis, het heden en de toekomst. Zo schrijft ze op haar website: “Ik ben niet geïnteresseerd in het idee van relevantie, ik ben geïnteresseerd in het idee van aanwezigheid. Ik wil spelen met de tijd en communiceren door de tijd heen.”

McLorin Salvant zingt vaak over complex verstrengelde onderwerpen als seks, gender en macht. Dat doet ze op een melancholische, hoopvolle, urgente en bevrijdende manier. “Ik probeer zo dicht mogelijk bij de kern van een nummer te komen, om dat gevoel vervolgens te delen met mijn publiek.” Compleet opgezogen en toch in controle over haar muziek, gooit ze haar hele karakter in de muziek; uitdagend, geestig, speels, eerlijk en ondeugend.

Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door Kassa Overall & Sullivan Fortner.

Bezoekers van zowel Snarky Puppy als Cécile McLorin Salvant hebben op deze avond ook toegang tot de concerten van Perhaps Contraption, Doppler Trio, Maisha, Ghost-Note, Tatiana Parra & Vardan Ovsepian, Supernova en Jazz Junkies die plaatsvinden op diverse andere podia in het Muziekgebouw.

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie