zo 14 apr ’19 11:00 uur
Kindermuziekdag

Radio Walvis (6+)

Kindermuziekweek
zo 14 apr ’19
11:00 uur
  • zo 14 apr ’19
    11:00 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Hoe laten we meer kinderen in aanraking komen met muziek, van klassiek tot pop? Nou, met de Kindermuziekweek bijvoorbeeld!


Radio Walvis

Denk aan een ijsbeer. Bedenk er ook meteen een wereld van sneeuw, zeehonden en bevroren zee bij. Zie je al iets? Je bent in Groenland, een eiland dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Daar wonen de Inuit, een volk dat al honderden jaren de allerkoudste sprookjes vertelt. Maar het stoere Inuit-meisje Pilu heeft haar eigen verhaal dat ze graag wil doorvertellen. Ze gebruikt hiervoor een taperecorder, waarmee ze – ‘Tssssjik tssssjik: Dit is Radio Walvis!’ - haar eigen spannende radioshow maakt. Voor iedereen die luisteren wil.

Radio Walvis is een geestige vertelling, voor kinderen van 6 jaar en ouder, gebaseerd op een eeuwenoud Inuit-sprookje, verteld in een volledig gerecyclede vormgeving die verwijst naar de problematiek van de plastic soep.

Drie musici van philharmonie zuidnederland en actrice Eva Meijering brengen het door Jorieke Abbing geschreven verhaal tot leven. Radio Walvis is een productie van philharmonie zuidnederland in co-productie met Schippers&VanGucht.
Lees hier alles over deze voorstelling.

Onderdeel van:
Kinderconcerten

Kindermuziekweek
Deze dag is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek waarbij in een groot aantal concertzalen en theaters concerten, workshops, zanglessen en andere activiteiten georganiseerd worden. Klik hier voor meer informatie en voor ons programma tijdens de Kindermuziekweek.

Samen met philharmonie zuidnederland bieden we in het kader van de Kindermuziekweek zondag 14 april verschillende programma’s aan, voor alle leeftijden. Bovendien kun je bij ons grand café/restaurant Meneer Frits vandaag, tussen alle gangen door, terecht voor een speciaal Kindermuziekdag-brunch-buffet!

Bekijk hier het Facebook event

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie