Fotograaf: Alfheidur Gudmundsdottir
wo 19 jun ’19 20:15 uur

Hania Rani

wo 19 jun ’19
20:15 uur
  • wo 19 jun ’19
    20:15 uur
    Piet Hein Eek
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Hania Rani is een pianiste, componiste en musicus die haar leven verdeelt tussen Warschau, waar haar thuisbasis is, en Berlijn, waar ze studeert en vaak werkt. Ze schreef voor strijkers, piano, zang en elektronica en werkte samen met o.a. Christian Löffler, Dobrawa Czocher en Hior Chronik, en bracht vorig jaar een album uit met haar Poolse groep tęskno.

Dit concert vindt plaats bij Piet Hein Eek.

Ze trad op in de meest prestigieuze zalen in Europa - van de National Philharmony in Warschau, tot Funkhaus in Berlijn, tot The Roundhouse in Londen (waar ze haar debuut maakte op het tienjarig jubileumfestival van Gondwana in oktober vorig jaar) en op festivals als Open'er, Off Festival en Eurosonic. Haar composities voor solo piano zijn geboren uit een fascinatie voor de piano als instrument en haar wens om de klank en harmonische mogelijkheden van de piano in hun geheel en op haar eigen manier te interpreteren.

Bekijk het Facebook event

Esja is haar eerste solo-album en voor Rani is het haar eerste, echte, persoonlijke statement als artiest. "Geen verstoppertje meer achter de "samenwerkingen" of "projecten". Voor de eerste keer, eindelijk - alleen ik, zoals ik ben".

Opgenomen in Rani's appartement in Warschau (de pianokamer heeft een prachtige nagalm en de ruimte is deels kunststudio en deels geluidslaboratorium voor Rani geworden) en in de studio van haar vriendin Bergur Þórisson in Reykjavik, is Esja een serie prachtige melodieuze vignetten. Sensueel, gevoelig, ritmisch, sfeervol, atmosferisch, vrij maar harmonieus, betoverend en hypnotiserend, ze projecteren samen een gevoel van onbeperkte ruimte en tijd.

Onderdeel van:
Felt

Dit concert is onderdeel van de programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje. Felt is een oase in de drukte van alledag. Felt is voelbaar en dichtbij, als antwoord op de haast en hype. Met unieke artiesten, spelend in een bijzondere setting. Intense muziek die verdiept, de tijd doet vertragen tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Soms in het Muziekgebouw, soms in de buitenlucht, dan weer in het Van Abbemuseum, de Catharinakerk of bij Piet Hein Eek.

I think I am the same person as an artist and as a person. Music is my way of communication and I see the art, the music as a whole thing, with no borders, divisions, or even genres.

Hania Rani
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie