The Armed Man

A Mass for Peace

Vrouwenensemble Sirena en Sonata - Eindhoven
Mannenkoor Lambardi - Helmond
Gemengdkoor Synoidos - Sittard
Harmonie St. Cecilia - Grevenbicht-Papenhoven
Solisten: Nadia Loenders en Sharif Abdoel
Dirigent: Jos Simons

zo 22 sep ’19
15:00 uur
  • zo 22 sep ’19
    15:00 uur
    Grote zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

The Armed Man, met als ondertitel "A Mass for Peace", roept op tot vrede. Het werk is geschreven in opdracht van het museum The Royal Armouries in Leeds ter gelegenheid van de Millennium viering in 2000.

De opbouw van het werk leidt ons door alle stadia van oorlog. In de muziek komt dit tot uiting in dreiging, agressie, ontzetting en verdriet om uiteindelijk uit te komen bij hoop en vrede. Daarmee is het actueel en past het werk in de huidige onzekere tijden met grote vraagstukken en internationale spanningen. Karl Jenkins droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo crisis die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte. Het stuk, met zijn religieuze en wereldlijke teksten uit verschillende perioden, inspireert en emotioneert en nodigt uit tot een blijvende dialoog over hoe mensen in vrede met elkaar kunnen leven.

Ridder Sir-Karl Jenkins
Sir-Karl Jenkins (Wales 1944) heeft na zijn opleiding in de klassieke muziek een veelzijdige ontwikkeling als componist en musicus doorgemaakt. In de jaren zestig kreeg hij grote bekendheid als jazz- en rockmuzikant. Als toetsenist speelde hij mee in de experimentele rockband The Soft Machine, waarvan hij later ook de leider werd. In 1995 brak hij door als klassiek componist met het album Adiemus. Naast The Armed Man zijn ook de Stabat Mater en het Requiem van hem bekende en veel uitgevoerde composities. In 2015 werd hij verheven tot de adelstand.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie