Clannad
ma 12 apr ’21 20:15 uur

Clannad

Farewell tour In A Lifetime
ma 12 apr ’21
20:15 uur

Met de internationale farewell-tour In A Lifetime neemt Clannad helaas afscheid. Dit is dus de laatste kans de groep live te zien! De legendarische formatie, gevormd door de Brennan-clan die ook Enya en Moya Brennan voortbracht, behoort tot het erfgoed van de Ierse muziek.

Toen de familie Brennan in 1985 de single In A Lifetime opnam met landgenoot Bono (die we kennen van U2 natuurlijk) braken ze direct door bij het grote publiek. De single werd een regelrechte wereldhit. Overal waar Clannad op kwam treden werd hun folk meegezongen. Andere bekende songs als de film-soundtrack Harry’s Game en I Will Find You, staan in ieders geheugen gegrift. In 1997 schreef Clannad het album Landmarks, dat ze een Grammy opleverde in de categorie Best New Age. Het werd een van de beroemdste Ierse albums aller tijden.

Bekijk het Facebook event

Het repertoire van Clannad heeft een onnavolgbare kracht en veelzijdigheid. Elementen van folk, folk rock, traditionele Ierse ballades en new age komen samen in een unieke blend. Een sound die je meesleept in de woestheid en melancholie van het landschap van Donegal, waar Clannad zijn roots heeft. Clannad maakt muziek met tijdloze power en schoonheid. Dat blijkt uit de nog altijd mateloze populariteit die Clannad geniet in het jaar waarin de band zijn vijftigste verjaardag viert.

Clannad staat met 2 noteringen in de Top 2000 van 2019. Welke noteringen dat zijn? Ontdek het op de pagina 'Top 2000 in Muziekgebouw'.

 Clannad komt van ‘Clann as Dobhair’ dat ‘familie uit het dorp Gaoth Dobhair’ betekent

In 2016 overleed oprichter Padraig Duggan. De oorspronkelijke bandleden, Moya, Ciaran en Pol Brennan en Noel Duggan, besloten door te gaan en kregen er versterking bij. De dochter en zoon van Moya Brannan sloten zich aan bij de muzikantenfamilie. Aisling en Paul werden de nieuwe Clannan-leden. Een groot aantal shows is opgedragen aan Padraig Duggan, vaak onder staande ovaties.


Clannad zou in eerste instantie 16 april 2020 in onze Grote Zaal staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dat concert verplaatst naar maandag 12 april 2021. Alle tickethouders hebben persoonlijk bericht ontvangen met praktische info.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie