Clannad

Farewell tour In A Lifetime
vr 15 apr ’22 - ma 18 apr ’22
vr 15 apr ’22
-
ma 18 apr ’22

Met de internationale farewell tour In A Lifetime neemt Clannad helaas afscheid. Dit is dus de laatste kans de groep live te zien! De legendarische formatie, gevormd door de Brennan-clan die ook Enya en Moya Brennan voortbracht, behoort tot het erfgoed van de Ierse muziek.

Na een uitverkochte eerste avond hebben we een tweede concert bijgeboekt: maandag 18 april.

Toen de familie Brennan in 1985 de single In A Lifetime opnam met landgenoot Bono (die we kennen van U2 natuurlijk) braken ze direct door bij het grote publiek. De single werd een regelrechte wereldhit. Overal waar Clannad op kwam treden werd hun folk meegezongen. Andere bekende songs als de film-soundtrack Harry’s Game en I Will Find You, staan in ieders geheugen gegrift. In 1997 schreef Clannad het album Landmarks, dat ze een Grammy opleverde in de categorie Best New Age. Het werd een van de beroemdste Ierse albums aller tijden.

Het repertoire van Clannad heeft een onnavolgbare kracht en veelzijdigheid. Elementen van folk, folk rock, traditionele Ierse ballades en new age komen samen in een unieke blend. Een sound die je meesleept in de woestheid en melancholie van het landschap van Donegal, waar Clannad zijn roots heeft. Clannad maakt muziek met tijdloze power en schoonheid. Dat blijkt uit de nog altijd mateloze populariteit die Clannad geniet in het jaar waarin de band zijn vijftigste verjaardag viert.

In 2016 overleed oprichter Padraig Duggan. De oorspronkelijke bandleden, Moya, Ciaran en Pol Brennan en Noel Duggan, besloten door te gaan en kregen er versterking bij. De dochter en zoon van Moya Brannan sloten zich aan bij de muzikantenfamilie. Aisling en Paul werden de nieuwe Clannan-leden. Een groot aantal shows is opgedragen aan Padraig Duggan, vaak onder staande ovaties.

Facebook event

VERPLAATST
Clannad zou in eerste instantie één concert geven op 16 april 2020. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dat eerst verplaatst naar 12 april 2021 en nu dus naar 15 april 2022. Alle tickethouders hebben persoonlijk bericht ontvangen met praktische info.

Reeds gekochte kaarten met daarop de datum 16 april 2020 of 12 april 2021 zijn geldig voor het concert van 15 april 2022!