za 23 nov ’19 20:15 uur

Laïs

Vijfentwintig jaar vol hoogtepunten en buitenbeentjes
za 23 nov ’19
20:15 uur
  • za 23 nov ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Het is nauwelijks voor te stellen hoe lang het geleden is dat Laïs doorbrak op Dranouter Folkfestival en de Belgische hitparades bestormde met debuutsingle ’t Smidje. Het startschot van een lange en succesvolle carrière, die binnenkort vijfentwintig mooie jaren en acht albums zal omspannen! Nu zijn ze klaar voor een bloemlezing uit eigen repertoire. Een genereuze greep uit vijfentwintig jaar Laïs vol hoogtepunten en buitenbeentjes. Een muzikale terugblik die eens te meer het unieke karakter van een bijzondere formatie bevestigt.

Op het titelloze debuutalbum kwamen meestendeels Oudnederlandse teksten op eigen geschreven a capella-muziek te staan, met daarnaast ook enkele tot dansen aanzettende nummers en een paar verrassende covers. Bijvoorbeeld van Sinéad O'Connor en Jacques Brel. De laatste jaren zijn de dames van Laïs, bestaand uit Annelies Brosens, Nathalie Delcroix, Jorunn Bauweraerts, voornamelijk in de kerk te vinden. Niet zozeer vanwege een late roeping of herbronnende retraite, maar meer vanwege een zeer succesvolle tournee die zich in deze sacrale omgeving het best thuisvoelde. Als resultaat van die tournees werden twee parels van cd’s afgeleverd: Midwinter Tales 1 en Midwinter Tales 2. Daarna stelde de groep een eigenzinnig programma samen rond de kleinkunst. Volledig in het Nederlands gezongen, met volledig gevulde zalen als gevolg.

Het was overigens Emmylou Harris die in 1996 op Dranouter met open mond naast het podium stond en een briefje voor de meisjes achterliet: ‘To the three angel voices. Also enjoyed meeting you and hearing you sing - a lovely surprise. Wish you all the best and hope our paths cross again. Stay true to the music in your heart.’ Ze kan gerust zijn. De engelenstemmen zijn gebleven en nog altijd zijn ze trouw aan hun grote liefde: de muziek, en dit heeft Laïs inmiddels naar landen als Zuid-Afrika, Canada, China en Frankrijk (in het voorprogramma van Sting) gebracht.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie