do 13 feb ’20 20:15 uur

Nits

do 13 feb ’20
20:15 uur
  • do 13 feb ’20
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Wegens onvoorziene omstandigheden is dit concert verplaatst van zaterdag 1 februari naar donderdag 13 februari.

Nits is al ruim 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland. De Amsterdamse popgroep, die in 1974 werd opgericht, heeft inmiddels een ontzagwekkend oeuvre opgebouwd maar barst nog steeds van een kinderlijke nieuwsgierigheid. Nits blijft een groep die zichzelf als geen ander opnieuw weet uit te vinden. Oude liedjes krijgen een verrassende draai en nostalgie een nieuwe betekenis. Vanavond zullen naast nieuwe nummers ook songs van vorige albums op de setlijst staan. Maar, dan net even met een andere klankkleur of in een ander jasje gestoken.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

Die veelzijdigheid uitte zich al eerder in samenwerkingen met onder andere Mathilde Santing en Freek de Jonge. Maar een nog krachtigere uitbreiding daarvan ontstond door de samenwerking met het Scapino-ballet in de alom bejubelde voorstelling TING!. Een show waarin dans, muziek en circus samenkomen tot een betoverend schouwspel, op én boven een draaiende piste. Deze voorstelling trok in 2016 wekenlang volle zalen in de Rotterdamse Ferro Dome. Afgelopen najaar ging de voorstelling in de reprise en ook toen waren alle shows uitverkocht.

De discografie van de Nits telt inmiddels ruim dertig langspelers. De laatste die daaraan toegevoegd werd is Angst, die in 2017 verscheen. Op deze plaat klinken zanger en tekstschrijver Henk Hofstede, percussionist Rob Kloet en toetsenist Robert Jan Stips herkenbaar en tegelijkertijd ook fris en verrassend.

Zowel in binnen- als buitenland oogst Nits nog altijd veel lof met hun platen en optredens. De band heeft onder meer getoerd in België, Japan, Rusland en Zwitserland. Over het optreden in Zürich schreef een journalist onder zijn lovende recensie: “Man wird wiederkommen.”

Nits staat met 2 noteringen in de Top 2000 van 2019. Welke noteringen dat zijn? Ontdek het op de pagina 'Top 2000 in Muziekgebouw'.


Bekijk het Facebook event

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie