za 30 mei ’20 20:15 uur

Fleetwood Mac by Cosmic Carnival

za 30 mei ’20
20:15 uur

Fleetwood Mac is wereldberoemd vanwege de vele intriges, personeelswisselingen en de mystiek rondom hun optredens. Maar vooral ook dankzij een reeks ijzersterke, tijdloze hits als Albatross en Go Your Own Way. Een oeuvre om van te smullen, vanavond gebracht door The Cosmic Carnival. Als winnaar van de Grote Prijs van Nederland zijn zij al ruim tien jaar één van de meest gevierde live-acts van de Lage Landen.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen

Het Britse Fleetwood Mac veroverde eind jaren zestig, onder aanvoering van Peter Green en Jeremy Spencer, de wereld met een mix van rauwe powerblues en psychedelica. De hitlijsten werden bestormd met nummers als Oh Well, Black Magic Woman en Need Your Love So Bad.

Dramatische wendingen in de persoonlijke levens van de muzikanten zorgden voor een groot aantal bezettingswisselingen, waarna de band in nog geen tien jaar transformeerde tot een van de populairste popgroepen allertijden. Met de Amerikaanse songwriters Stevie Nicks en Lindsey Buckingham aan het roer werd in 1978 het album Rumours uitgebracht, waarmee gerefereerd werd aan de aanhoudende spanningen binnen de groep. Het album is tot op de dag van vandaag een van de bestverkochte albums ooit.

The Cosmic Carnival duikt in het indrukwekkende verhaal achter de formatie en vertelt deze van A tot Z. Van de bluesperiode in het Londen van de zestiger jaren tot aan de Amerikaanse hitsuccessen van de 70’s en daarna. Alle klassiekers van Fleetwood Mac passeren de revue. Een uniek repertoire met een diversiteit en dynamiek waar het Rotterdamse The Cosmic Carnival ook na tien jaar nog altijd geweldig mee uit de voeten kan.


Fleetwood Mac staat met maar liefst 18 noteringen in de Top 2000 van 2019. Welke noteringen dat zijn? Ontdek het op de pagina 'Top 2000 in Muziekgebouw'. 

Bekijk het Facebook event

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie