Boudewijn Bolmann
do 19 dec ’19 - za 30 jan ’21

The Story of Nina Simone

Sabrina Starke & Jazz Orchestra of the Concertgebouw
do 19 dec ’19
-
za 30 jan ’21

Het optreden van 19 december 2019 is verplaatst naar 30 januari 2021

Samen met singer-soul-writer Sabrina Starke zoekt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de rafelranden op in het wonderschone en zeer persoonlijke oeuvre van Nina Simone. Met songs als Feeling Good, My Baby Just Cares en Don’t Let Me be Misunderstood brengen ze een ode aan de jazzzangeres en human rights activiste.

 

Bekijk het Facebook event

Met haar melodische en krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid en raakt ze in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar unieke ‘sound’. Nina Simone is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers touren ze over de hele wereld met uiteenlopende programma’s en vele grote (inter)nationale solisten.

Nina Simone staat met 3 noteringen in de Top 2000 van 2019. Welke noteringen dat zijn? Ontdek het op de pagina 'Top 2000 in Muziekgebouw'.


Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

In principe wil ik geen werk van anderen spelen. Liever zing en componeer ik mijn eigen materiaal, maar ik heb altijd gezegd dat ik een uitzondering zou maken als het Nina Simone betrof. Toen ze me hiervoor vroegen en ik hoorde dat ik met het Jazz Orchestra zou spelen, was de keuze niet moeilijk.

Sabrina Starke
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie