za 23 mei ’20 20:15 uur

Jeangu Macrooy

Horizon Theatertour
za 23 mei ’20
20:15 uur

Zijn debuutalbum High On You werd in 2017 meteen genomineerd voor een Edison Pop Award. De Surinaamse singer-songwriter schitterde als Judas in The Passion en was, naast zijn vaste plek bij De Wereld Draait Door, te zien in talloze televisieprogramma’s. De afgelopen jaren waren een energieke rollercoaster voor Jeangy Macrooy.

Zijn tweede album, Horizon, werd dit jaar wederom lovend ontvangen en na een uitverkochte releaseshow in Paradiso gaat Macrooy voor het eerst de theaters in. Met deze nieuwe plaat zet hij de volgende stap in zijn carrière. We horen een artiest die groot durft te dromen!

Bekijk het Facebook event

Met zevenmijlslaarzen wandelt Jeangu Macrooy, die pas in 2014 Suriname inruilde voor Nederland, door het Nederlandse muzieklandschap. Hij deed mee aan de Popronde, werd 3FM-talent en verzorgde voorprogramma’s voor onder meer Blaudzun en Selah Sue. Verder is hij een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door en speelde hij op heel wat festivals, waaronder Lowlands, NN North Sea Jazz Festival en Noorderslag.

De zoekende man die we hoorden op debuutplaat High On You is ondertussen volwassen geworden, zelfverzekerder. Op ‘Horizon’ presenteert Macrooy zich met opgeheven hoofd, gedreven door nieuwsgierigheid en levenslust. In een interview met FaceCulture over die nieuwe plaat vertelt hij het volgende: ‘Eigenlijk bereiken we de horizon nooit echt. Ik hoop dat ik als artiest nooit op het punt kom dat ik denk: zo is het goed, laten we het zo blijven doen. Ik wil mezelf altijd pushen om dingen anders te doen.’ Dat is met zijn nieuwe werk alvast gelukt, want het album stroomt over van de positieve energie.

Jeangu Macrooy weet beter dan ooit wat hij wil, namelijk: een zo eerlijk mogelijk verhaal vertellen. Af en toe komt er gospel om de hoek kijken, bijvoorbeeld op het door zijn tweelingbroer Xillan geschreven nummer Second Hand Lover. De warme en krachtige soulstem van Macrooy in combinatie met de pakkende feelgood-muziek blijken daarvoor de perfecte vorm. In het theater wordt zijn verhaal gedragen door de muziek en wordt hij bijgestaan door zijn band.


Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

De afgelopen jaren ben ik volwassen geworden, zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Daar zal het over gaan. Een coming of age verhaal.

Jeangu Macrooy
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie