vr 7 feb ’20 20:15 uur

Beets meets Rosenberg

Django Tribute

Stochelo Rosenberg – gitaar
Peter Beets – piano
Martin Limberger – gitaar
Frans van Geest – contrabas

vr 7 feb ’20
20:15 uur

De wonderbaarlijke muzikale chemie tussen Peter Beets en Stochelo Rosenberg staat voor speelplezier, improvisatie en culmineert in een swingende muziekshow. Deze musici wisselen solo's uit, reageren op elkaar, communiceren met hun instrumenten, zwepen elkaar op in een muzikaal spel en steeds met respect voor elkaar. De briljante klassiekers van Django Reinhardt zijn uitgangspunt voor deze tribute.

 

Bekijk het Facebook event

Over Peter Beets
Peter Beets wordt wereldwijd gezien als een van de grootste jazzpianisten aller tijden. Door zijn succesvolle optredens en zijn geliefde bewerkingen van klassieke muziek is zijn publiek uitgegroeid tot een vaste schare trouwe fans. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live, beide Edison genomineerd.


Over Stochelo Rosenberg

Stochelo begon op zijn tiende met gitaar spelen. Tamelijk laat voor een jongen uit een familie van gypsy-muzikanten. Stochelo ontwikkelde zich van een getalenteerd, maar verlegen jongetje naar een gitarist en componist van wereldklasse. Hij heeft verschillende prachtige muziekstukken geschreven. Stochelo Rosenberg wordt beschouwd als een van de beste gitaristen, met zijn onberispelijke techniek, grote elegantie en zeer persoonlijk vibrato, een combinatie van virtuositeit en emotie. Net als veel van zijn tijdgenoten, houdt Stochelo van improviseren, en net als veel van zijn voorgangers, is hij op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij houdt ervan om nieuwe manieren van spelen uit te proberen, maar altijd met de solide onderbouwing van zijn eerste liefde: de muziek van Django Reinhardt. Zijn favoriete song om te spelen is Nuages.


Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie