vr 29 mei ’20 20:15 uur

The Dire Straits Experience

Met Dire Straits-bandlid Chris White
vr 29 mei ’20
20:15 uur

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.

The Dire Straits Experience, met Dire Straits-bandlid Chris White in de gelederen, geeft op fenomenale wijze gehoor aan de groeiende vraag naar live muziek van Dire Straits. Het is 1995 als Dire Straits bekend maakt alle optredens te staken. Voor de enorme schare trouwe fans leek het einde van de wereld nabij. Dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. 

Bekijk het Facebook event

Samen met zes muzikanten van absolute wereldklasse weet Chris White, ooit bandlid van Dire Straits, de ongeëvenaarde muzikale klasse van het oorspronkelijke repertoire te laten herleven. Op uiterst authentieke wijze brengen zij hits als Sultans of Swing, Money for Nothing en Private Investigations tot leven. Zo authentiek zelfs, dat Chris White stelt dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van Dire Straits-voorman Mark Knopfler kan evenaren. Dat bewijst maar weer dat de lat hoog ligt.

Dat de nieuwe formatie sowieso een ijzersterke verzameling van muzikaal talent is, blijkt wel uit de grote samenwerkingen die The Dire Straits Experience al aangingen met sterren als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield.

Rootstime: ‘... een avond waarop er met de precisie van een Zwitsers uurwerk, met voelbaar speelplezier, intens en virtuoos gemusiceerd wordt. The Dire Straits Experience staat als een huis.’

Cultuurselect over Terence Reis: ‘Vanaf de eerste noot die zijn lippen verlaat, vanaf de eerste streel van zijn vingers over de gitaarsnaren, weet je dat hij het onmogelijke doet. Terence Reis brengt Dire Straits helemaal terug.’

Dire Straits staat met maar liefst 14 noteringen in de Top 2000 van 2019. Welke noteringen dat zijn? Ontdek het op de pagina 'Top 2000 in Muziekgebouw'. 

Let op: Bij dit ongeplaceerde concert zijn zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

The Dire Straits Experience staat als een huis.

Rootstime
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie