wo 14 okt ’20 20:15 uur

Sona Jobarteh

wo 14 okt ’20
20:15 uur
  • wo 14 okt ’20
    20:15 uur
    Paterskerk (DomusDela)
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Let op: dit optreden is verplaatst naar de Paterskerk en zal een sta-concert zijn.

Sona Jobarteh is niet alleen een fantastische zangeres, maar bovendien de eerste vrouwelijke virtuoos op de kora, het traditionele West-Afrikaanse snaarinstrument. Dat maakt haar tot een pionier in een traditie die de afgelopen zeven (!) eeuwen alleen van vader op zoon werd doorgegeven. 

Bekijk het Facebook event

Jobarteh studeerde aan het conservatorium in Londen en keerde vervolgens terug naar Afrika. Zo ontstond haar eclectische mix van blues, afropop en traditionele muziek. Live wordt ze begeleid door vier muzikanten. 


Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

Er zijn veel manieren om te vernieuwen. Via de teksten, de zang, de instrumentatie, de manier waarop ik kora speel. Dat is wat ik doe. Op mijn nieuwe album speel ik de kora niet op de gebruikelijke manier. Soms ga ik meer naar de gitaar toe, soms naar de percussie. Het is een lichte verschuiving maar de essentie van de muziek blijft wel binnen de traditie. Die is oud, uit de 13e eeuw.

Sona Jobarteh
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie