vr 22 mei ’20 20:15 uur

Novastar

vr 22 mei ’20
20:15 uur

Met prachtige melodieën vult de Belgische singer-songwriter Joost Zweegers komend voorjaar de zaal, met op het podium een vleugel en een halve cirkel aan gitaren. In 2020 grijpt hij met Novastar terug naar de essentie. Dat is hem wel toevertrouwd want er zijn maar weinig artiesten die zo goed begrijpen hoe je de perfecte song schrijft als de in Sittard geboren ‘Belg’. Mooie voorbeelden van het uitmuntende songschrijversschap van Novastar zijn nummers als The Best is Yet to Come, Cruel Heart en natuurlijk de bloedmooie klassieker Wrong. Stuk voor stuk prachtige, pakkende en melodieuze nummers die lang naklinken en blijven hangen.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

In het najaar van 2018 verscheen zijn nieuwe plaat ‘In The Cold Light of Monday’. Zweegers neemt de tijd voor zijn werk, want het was pas zijn vijfde studioalbum in de bijna twintig jaar dat hij muziek maakt. De plaat werd in Brighton opgenomen met Mike Rowe (toetsenist in onder meer Noel Gallagher's High Flying Birds) in de herfst en winter van 2017. Rowe zijn invloed is duidelijk hoorbaar in de songs die warmte, tederheid en artistieke vrijheid uitstralen. Bovendien klinkt Zweegers op deze plaat fragieler dan voorheen. Over universele thema’s als brandende liefde, kwellende desolaatheid, het komen en gaan der dingen. Nieuwe singles als ‘Holly’, ‘Cruel Heart’ en ‘Word’s Out’ zijn herkenbare Novastar-nummers vol melancholische melodieën en een goed gevuld bandgeluid.

Bekijk het Facebook event

Na een uitgebreide clubtour en een hectische festivalzomer met een liveband, die hem in elke uithoek van België en Nederland bracht, keert Joost Zweegers nu terug naar zijn roots. Solo spelen is wat hij het liefste doet. Slechts gewapend met gitaar of een vleugel en zijn prachtige, fluwelen stemgeluid. Terug naar de schrijfversie, het oorspronkelijke liedje, uitgekleed en puur. Door de eerlijkheid en naaktheid komen de nummers helemaal tot hun recht: ze zijn intiem en minimaal. Zo werden ze ook geschreven, meestal in het holst van de nacht. De liedjes uitgevoerd zoals ze ooit ontstaan zijn.

Novastar staat met 1 notering in de Top 2000 van 2019. Welke notering dat is? Ontdek het op de pagina 'Top 2000 in Muziekgebouw'.

Zangeres Geike Arnaert is gedurende de hele theatertour support act van Novastar.
Geike kennen we hier vooral van het nummer ‘Zoutelande’. Met haar prachtige stem zal ze de avond in Eindhoven openen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie