za 7 mrt ’20 20:15 uur

Tim Knol

Lost & Found II
za 7 mrt ’20
20:15 uur
  • za 7 mrt ’20
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw t/m 6 april geannuleerd en is restaurant Meneer Frits gesloten.

We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is.

Alle ticketkopers ontvangen persoonlijk bericht met informatie over de verplaatsing van het concert. Mocht dit onverhoopt niet mogelijk zijn, informeren we u vanzelfsprekend over de afwikkeling van gekochte concertkaarten. Veel dank voor uw geduld en begrip.


Nederland maakte kennis met Tim Knol toen in 2010 zijn debuutalbum verscheen. De plaat kreeg lovende kritieken en de single Sam werd een hit. Sindsdien is de songwriter niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap met optredens op alle grote festivals, talloze clubs en theatertours. In de voorstelling Lost & Found II speelt hij veel werk van zijn nieuwste plaat, Cut The Wire. Daarnaast worden prachtige covers opgeluisterd door boeiende verhalen.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen

Na het verschijnen van zijn tweede album Days noemde het Parool hem al een ‘popmuzikaal wonderkind’, te meer versterkt door zijn muzikale veelzijdigheid. In Lost & Found 2 staat zijn liefde voor muziek centraal, die voor bluegrass in het bijzonder. De muziek van zijn jongste album Cut The Wire is goed vertegenwoordigd tijdens dit concert, met onder andere A Kid’s Heart en Song For Grandma, de ode aan zijn overleden grootmoeder, op de setlist.

Bekijk het Facebook event

Over Cut The Wire schreef OOR: ‘Het prachtige Cut The Wire staat vol liedjes om bij op adem te komen en je aan te warmen.’ De Volkskrant (****) roemt Knol om het feit dat hij meer doet dan gewoon mooie muziek maken: ‘Er zit frisheid in de wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem zo mooi kan inkleuren.’ Rockzine (****) stelt dat Tim Knol bewijst dat er nog altijd echt muziek gemaakt kan worden.

Knol bereikt de perfectie in een cover van zijn grote held, de singer-songwriter Gram Parsons. Knol grijpt iedereen bij de strot met een jubelende, maar breekbare zangstem en speelt de zaal ineens doodstil. Wat een muzikale rijkdom.

De Volkskrant (*****) over Knols jubileumconcert
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie