vr 13 mrt ’20 20:15 uur

Hadewych Minis & Matangi Quartet

Hadewych Doet De Dames
vr 13 mrt ’20
20:15 uur

In de afgelopen 75 jaar bereisden een slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor zo’n 12.500 liedjes die ertoe deden en nog steeds doen. Hadewych Minis speurt in deze berg muziek naar liedjes die haar raken, die tijdsbeelden markeren, naar vergeten liedjes die we allemaal kunnen meezingen en naar liedteksten die niets aan zeggingskracht hebben ingeboet.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

Minis wordt tijdens Hadewych Doet De Dames begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met een bassist en een drummer. Nostalgie, hits en vergeten parels wisselen elkaar af in een aaneenschakeling van gespeelde en gezongen monologen. Hadewych zoomt daarbij in op het hart en de smart van onze Nederlandse zangeressen en liedjesschrijfsters. Van Anouk tot Zangeres Zonder Naam en van LAKSHMI tot Annie M.G. Schmidt, Hadewych laat weinig onbezongen in haar zoektocht naar haar muzikale vingerafdruk.

In deze voorstelling aanschouw je tevens het meest interessante deel van het creatieve proces, namelijk ‘the making of’. Wat te doen met vage ideeën, de ‘kwestie van smaak’, de ‘kill your darlings’ en aan het einde – hopelijk – de ‘zucht van verlichting’? Een heerlijk wroetende zoektocht naar de ideale liedjes voor haar nieuwe programma.

Bekijk het Facebook event

Hadewych Minis is als actrice en zangeres onder meer bekend van haar rollen in Loft, Moordwijven, Annie M.G. en de musical Hij Gelooft In Mij, waarin zij de rol van Rachel Hazes vertolkte. Als zangeres trad ze eerder al op met Mike Boddé. In 2013 verscheen haar eerste album, waarmee ze in het najaar op clubtournee ging door het land. Ook heeft Hadewych een andere kant van zichzelf laten zien met haar deelname aan de Maestro en als winnares van Wie Is De Mol? 2012.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie