McKlin
wo 8 apr ’20 20:15 uur
Ligconcert in de Grote Zaal

Lay down & Listen

Annelie
wo 8 apr ’20
20:15 uur

De Nederlandse pianiste Annelie berust haar spel op subtiliteit en kalmte, zonder aan emotionele kracht en wispelturige spanning in te boeten. Haar eerste solowerk is een neo-klassiek album met instrumentale nummers op de piano. Na diverse artiesten ondersteund te hebben, treedt Annelie nu zelf naar de voorgrond. je hoort alleen het individu, het instrument en de omgeving waarin de muziek tot bloei kwam.

De laatste jaren werd Annelie haar zangtalent, kennis en veelzijdigheid een onmisbare schakel voor diverse artiesten. Zo mocht ze al meewerken met Jacqueline Govaert en Eefje de Visser. Op haar eigen album, After Midnight, legt ze zichzelf bewust de beperking van één instrument op. In haar jeugdjaren was de piano het enige instrument dat steeds verder haar aandacht trok.

At Night, het openingsnummer van de plaat, duurt negen minuten en dertien seconden, al verdwijnt het besef van tijd meteen bij kennismaking van de eerste klanken. De plaat kwam deels tot stand uit schetsmatige ideeën voor liedjes en losse flarden van melodieën. Deze impressies bleven over een langere periode bij Annelie resoneren en hoopten zich uiteindelijk op.

Ze smolt die weelde aan inspiratie om tot zeven spaarzame pianocomposities, die feilloos in elkaar overvloeien. Alle muziek is thuis opgenomen: je hoort alleen het individu, het instrument en de omgeving waarin de muziek tot bloei kwam. Het album vormt een schitterend vangnet waarin de vertrouwde, elementaire klanken achterblijven en veilig worden bewaard.

Pop Up Yoga Eindhoven brengt je voorafgaand aan het optreden in de juiste stemming en na afloop van het concert wordt je weer zachtjes teruggebracht in het hier en nu. Tevens zal theesommelier Björn Cocu van Intelligentia ICE dan een bijzondere selectie thee schenken, zodat je nog even kunt nagenieten.

Theesommelier Björn Cocu serveert donderdag een thee waarvan de melange is geïnspireerd op Michiel Borstlap. Denk aan een pittige, verfrissende melange op basis van groene thee, gember, galanga, pomerans, watermunt, oranjebloesem en citroen mirte. Na afloop krijg je van Intelligentia Taste Rooms een klein bolletje ijs om weer "fris" te worden.

Bekijk het Facebook event

Tip: Neem je eigen yogamatje mee, soepele kleding en eventueel een dekentje om lekker warm onder te liggen.

Dit concert maakt deel uit van Lay Down And Listen: ligconcerten in de Grote Zaal.

Dit concert is onderdeel van de programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje. Felt is een oase in de drukte van alledag. Felt is voelbaar en dichtbij, als antwoord op de haast en hype. Met unieke artiesten, spelend in een bijzondere setting. Intense muziek die verdiept, de tijd doet vertragen tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Soms in het Muziekgebouw, soms in de buitenlucht, dan weer in het Van Abbemuseum, de Catharinakerk of bij Piet Hein Eek.

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie