di 10 dec ’19
20:15 uur

Met zijn minimalistische pianospel weet Joep Beving zelfs de meest koelbloedige mens tot in het diepst van het hart te raken. Hij maakt contemplatieve pianomuziek die hij zelf het liefst omschrijft als 'toegankelijke muziek voor complexe emoties'.

Dit concert vindt plaats in de Catharinakerk.

Zijn albums Solipsismuit (2015) en Prehension (2017) wisten miljoenen streams binnen te harken en maakten van hem een grootheid als post-klassieke componist. In april verscheen Henosis waarmee hij zijn drieluik compleet maakte. Waar de eerste twee albums met name focussen op het klassieke pianospel, zien we op zijn nieuwe album ook orkestrale en meer elektronische klanken terug.

Bekijk het Facebook event

Sinds enige tijd is muziek van jonge makers met een klassieke insteek aan een opmars bezig: neo-klassiek. Quality time met inhoud, als antwoord op de haast en hype. De jongere generatie staat er open voor. Muziekgebouw Eindhoven brengt daarom, onder de noemer FELT, nieuwe formats in samenwerking met makers en partners als het Van Abbemuseum en Piet Hein Eek. Dit concert is onderdeel van deze nieuwe programmalijn Felt. Lees meer over Felt via deze link.

Alsof we onder hypnose zijn geweest, zo snel vliegen de twee uur met Joep Beving voorbij ★★★★
Volkskrant

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie