vr 11 okt ’19 20:15 uur

Clean Pete

Afblijven
vr 11 okt ’19
20:15 uur
  • vr 11 okt ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven bestormen het Muziekgebouw en dat is absoluut het vermelden waard. Onder de naam Clean Pete – een naam die verwijst naar een lokale zwerver uit hun geboortedorp Sambeek – betoveren ze het publiek met prachtige liedjes. Liedjes die licht brengen in het grijze gebied tussen pop en kleinkunst. Ze brengen ook muziek van hun laatste cd Afblijven (2018), waarmee de zussen een ietwat andere weg insloegen in vergelijking met hun vorige werk. Benoemingswaardig!

Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen; u bent wellicht bekend met de opzienbarende verschijning Clean Pete. Tweelingzussen die net zo on-inwisselbaar als verwisselbaar zijn - en ergens daar tussenin liedjes die zonder blikken en blozen je hart ondersteboven hangen. Zoals alle fundamentele dingen in het leven komen hun liedjes in prachtige dualiteit: koesteren en van je afbijten, afblijven en hier komen, ijdelheid en jongens-nijd, naar buiten kijken en lekker binnen blijven.

Levendige strookjes van alledag die uiterst precies en pijnlijk in liedjes zijn gegoten. Een cello sluimert onverbiddelijk een liedje in en Loes sabelt met lichte, bijna verontschuldigende sneer in haar stem een minnaar neer. Loes en Renée Wijnhoven zingen, Danny van Tiggele speelt (bas)gitaar en de regie is in handen van Gerard van Kalmthout.

Bekijk het Facebook event

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie