za 16 nov ’19 20:15 uur

Amsterdam Klezmer Band & Andalusisch Orkest

Een cross-over waar je U tegen zegt
za 16 nov ’19
20:15 uur
  • za 16 nov ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De Amsterdam Klezmer Band en het Amsterdamse Andalusisch Orkest slaan de handen ineen voor een prachtig optreden in het Muziekgebouw. De onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke klezmer in combinatie met de Noord-Afrikaanse sound van het Andalusisch Orkest. Een cross-over waar je U tegen zegt. Na een muzikale ontmoeting tussen beide groepen bloeide er iets moois op. Iets dat je niet mag missen.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

In verband met lichtkunstfestival GLOW is het erg druk in Eindhoven. Wij adviseren met het openbaar vervoer te komen en op tijd te vertrekken zodat je niets hoeft te missen van het concert. Kom je toch met de auto; diverse wegen in de binnenstad zijn (gedeeltelijk) afgesloten voor doorgaand verkeer. Volg daarom de borden en houdt rekening met extra reistijd! Klik hier voor een overzicht van de wegafsluitingen & parkeerinformatie.

 

Inmiddels meer dan twintig jaar brengt de Amsterdam Klezmer Band meeslepende en opzwepende shows naar de theaters. Overal eindigen de optredens onontkoombaar in een groot dansfeest. De band staat internationaal in hoog aanzien als brenger van aanstekelijke klezmer.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest gaat onder muzikale leiding van violist Abderrahim Semlali op zoek naar de wortels van de Noord-Afrikaanse volksmuziek. Deze zoektocht leidt tot een versmelting van diverse Arabo-Andalusische muziekstijlen rond de Middellandse Zee. Een samenspel van dynamische ritmes, melancholische melodielijnen en ragfijne improvisaties op een mix van Oosterse en Westerse instrumenten.

Na een muzikale ontmoeting tussen deze twee groepen op het podium in 2018 bloeide er iets moois op. Daarom besloot de Amsterdam Klezmer Band het Amsterdams Andalusisch Orkest uit te nodigen om samen een nieuw muzikaal programma te maken.

Bekijk het Facebook event

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie