za 1 feb ’20 20:15 uur

Gilbert O'Sullivan

Met een nieuwe plaat én al zijn hits
za 1 feb ’20
20:15 uur
  • za 1 feb ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Gilbert O’ Sullivan komt in 2020 voor een eenmalig concert naar Nederland, de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven. De legendarische singer-songwriter, bekend van zijn hits Alone Again, Clair en Nothing Rhymed, bracht onlangs een nieuw album uit. De titel van deze langspeler luidt heel toepasselijk Gilbert O’Sullivan. Met zijn solovoorstelling Just Gilbert zal hij zowel oude als nieuwe hits ten gehore brengen in Eindhoven.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

De legendarische O’Sullivan behoort tot een van de grondleggers van het singer-songwriter genre. De Ierse Engelsman uit Waterford wist vooral in de jaren ‘70 hit na hit te scoren. Het was in die tijd al een populaire man onder het vrouwelijk publiek. Er zullen dus verschillende albums te vinden zijn in vooral moeders platenkast.

Nu, enkele decennia later, horen we de echte ‘pianoman’ achter zijn toetsen opnieuw de sterren van de hemel zingen. Met Ethan Johns als producer zit hij met de nieuwe plaat in de slipstream van Paul McCartney, Neil Diamond en Ray Montagne, bij wie Johns ook betrokken was. Het album Gilbert O’Sullivan kent prachtige liedjes die een kop en staart hebben en mooie verhalen vertellen, zoals een echte singer-songwriter betaamt. In Engeland kwam die meteen binnen in de top 20.

Op de kersverse plaat van O’Sullivan horen we de liedjes Love How You Leave Me en de ballade Dansette Dream. Ze passen perfect in de sfeer van zijn Top 2000 hits Alone Again en Nothing Rhymed uit vroeger tijden. Ook de uptempo songs What is it About My Girl en No Head For Figures Like Yours klinken als de jaren ’70, in een hedendaags jasje.

Bekijk het Facebook event

Gilbert O'Sullivan staat met 1 notering in de Top 2000 van 2019. Welke notering dat is? Ontdek het op de pagina 'Top 2000 in Muziekgebouw'.I.s.m.   
Mediapartner: 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie