za 7 dec ’19 20:15 uur

Souad Massi

Brug tussen chaâbi en volksmuziek
za 7 dec ’19
20:15 uur
  • za 7 dec ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Haar muzikale keuzes zijn zuiver, universeel en slaan zo een brug tussen chaâbi en volksmuziek. Souad Massi neemt ons mee naar de bron van haar muzikale basis. Met haar album Ya Dra (wat ‘wie weet’ betekent) kijkt de Algerijnse in de spiegel. De nummers geven verschillende momenten uit haar eigen leven weer; haar eigen emoties, op een persoonlijke manier. Maar ook kijkt ze naar de normen en de waarden die ze in haar carrière en in haar leven als vrouw uitdraagt.

 

Bekijk het Facebook event

Massi wil vertellen over wat haar raakt en waar ze naar streeft; absolute onafhankelijkheid voor vrouwen. De zangeres, tevens pianiste, presenteert nieuwe persoonlijke liedjes. Gezongen in het Arabisch, maar ook in het Berbers en Frans, veroveren ze de harten van alle luisteraars. Een vierkoppige band staat haar bij en zet Massi op prachtige wijze in haar kracht.

Souad heeft het over zaken die haar raken, zoals vrouwen en hun omstandigheden door de tijd heen en in de wereld van nu. Ze verheft haar stem om op haar manier te strijden tegen het geweld dat zoveel vrouwen ondergaan. Maar ook tracht ze deel uit te maken van diegenen die een nieuwe weg willen vinden; de weg naar onafhankelijkheid en het recht op waardigheid.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie