Lukas Lorenz

Manu Delago Acoustic Ensemble

Percussionist / componist komt met 10-koppig ensemble
za 5 okt ’19
20:15 uur

De Oostenrijker Manu Delago is pas 34 jaar oud en heeft de afgelopen 10 jaar al samengewerkt met grootheden als Björk, Cinematic Orchestra, Ólafur Arnalds en de Indiase sitar speelster Anoushka Shankar. Vanavond komt deze componist, percussionist en hang-drum / handpan -pionier met zijn 10-koppige ensemble. In een prachtbezetting met o.a. strijkers, klarinet, trombone en accordeon zal hij de sterren van de hemel spelen. Dat lijkt hoog gegrepen maar is aan hem zeker besteed; zijn laatste album, het filmische Parasol Peak, nam hij op tijdens een expeditie naar de pieken van de Alpen.

Met 7 muzikanten ging hij de bergen in en nam op verschillende hoogtes prachtige sfeervolle nummers op. Op Parasol Peak is de tocht naar de toppen voelbaar. Het begint licht van toon maar wordt zwaarder naarmate het gezelschap meer ontberingen moet doorstaan. Wanneer het eindpunt in zicht komt bespeur je opportunisme. De laatste track, Base Camp, is dan ook opgewekt en de ontlading zal je zeker niet ontgaan!

Het van origine Zwitserse instrument hang-drum wordt met de vingers bespeeld en doet denken aan een steel-pan of steel-drum. Delago en zijn ensemble ging met dit instrument, een accordeon, cello en verschillende andere de uitdaging aan. Het werd een fascinerende reis waarin het klankenpalet van alle facetten prachtig voren is gekomen. In 2017 stond Delago tijdens So What’s Next? in Eindhoven en vandaag mogen we weer met hem mee. Ditmaal op een bijzonder expeditie!


Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie