Anna Groot
do 21 nov ’19 20:15 uur

Mahler 2e Symfonie (‘Auferstehung’)

Symfonieorkest De Philharmonie & Nederlands Concertkoor

Dirigent: Stijn Berkouwer
Solisten: Hanneke de Wit (sopraan) en Ruth Willemse (alt)

do 21 nov ’19
20:15 uur
  • do 21 nov ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Precies 115 jaar nadat Mahler zelf de Nederlandse première in Amsterdam dirigeerde, brengen nu het Amsterdamse symfonieorkest De Philharmonie en het Nederlands Concertkoor zijn Tweede Symfonie, die de menselijke ziel na een veelbewogen leven laat opstijgen tot het eeuwige licht.

De magistrale Tweede Symfonie verklankt zowel de angst voor de Dag des Oordeels (Dies Irae) als de herinnering aan lichtvoetige geluksmomenten; zowel de heftige worsteling met existentiële levensvragen als het vertrouwen dat een intens liefdesstreven tenslotte de dood zal overwinnen.

Behalve een zeer groot orkest en koor op het podium klinkt er ook een blaasorkest in de onzichtbare verte, als appèl uit een andere wereld. In de stralende apotheose zet ook het orgel kracht bij aan de verkondiging van het eeuwige leven.


Dit concert heeft geen pauze. Een drankje na afloop is bij de prijs inbegrepen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie