za 16 nov ’19 20:15 uur
Bruckner

Philips Symfonie Orkest speelt Bruckner 8

Jules van Hessen, dirigent


Bruckner - Symfonie nr. 8

za 16 nov ’19
20:15 uur
  • za 16 nov ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De monumentale Symfonie nr. 8 van Anton Bruckner (ed. Haas), uitgevoerd door het Philips Symfonie Orkest o.l.v. Jules van Hessen.

GLOW Eindhoven
In verband met lichtkunstfestival GLOW is het erg druk in Eindhoven. Wij adviseren met het openbaar vervoer te komen en op tijd te vertrekken zodat u niets hoeft te missen van het concert.

Komt u toch met de auto; diverse wegen in de binnenstad zijn (gedeeltelijk) afgesloten voor doorgaand verkeer. Volg daarom de borden en niet uw digitale navigator. Bekijk hier een overzicht van de wegafsluitingen & parkeerinformatie.

‘Symfonische kathedralen’, zo worden de symfonieën van Bruckner ook wel genoemd. Zo ook zijn Achtste Symfonie. En met reden. Want hoewel het werk uiteindelijk is opgedragen aan Franz Josef I van Oostenrijk, is het misschien wel het monumentaalste eerbetoon aan Gods Schepping uit het symfonisch repertoire. Het bloedstollend ontroerende Adagio wordt niet voor niets ‘Het Godsgeschenk' genoemd. Met een kolossale orkestbezetting van ruim 100 musici schetst Bruckner veel theater, heroïsche thema’s en zinderende hoogtepunten. Finesses ontbreken evenmin: adembenemende vergezichten en kalme melodische passages raken de ziel diep.

Het Philips Symfonie Orkest (PSO) vertolkt dit meesterwerk o.l.v. dirigent en artistiek leider Jules van Hessen. Eerder waren zij hier te horen met o.a. werken van Mahler, Bruckner, Stravinsky en Richard Strauss.

Met Eindhoven als thuisbasis speelt het PSO in grote zalen en op festivals in binnen- en buitenland. Tijdens het jaarlijkse Familieconcert geeft het PSO kinderen de kans om te ervaren hoe het is om te spelen in een symfonieorkest.
Jules van Hessen werd in 2017 in het Concertgebouw door locoburgemeester Simone Kukenheim benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn enorme verdienste voor een brede verspreiding van klassieke muziek.

Dit concert heeft geen pauze

www.philipssymfonieorkest.nl

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie