vr 24 jan ’20 20:15 uur

Brabant Koor & philharmonie zuidnederland

Reflections on Gilgamesh

Louis Buskens, dirigent
Brabant Koor, studenten Fontys AMPA
philharmonie zuidnederland

Reflections on Gilgamesh door studenten Fontys AMPA
Bohuslav Martinu, The Epic of Gilgamesh

vr 24 jan ’20
20:15 uur
  • vr 24 jan ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Onsterfelijke helden, gevechten op leven en dood, intense vriendschap, glorieuze avonturen: het duizenden jaren oude Gilgamesh-epos staat er vol van. Het heldendicht over koning Gilgamesh uit Mesopotamië wordt gezien als een van de alleroudste literaire kunstwerken. De Tsjechische componist Bohuslav Martinů wekte het tot leven in een groots oratorium. Het indrukwekkende, maar zelden gespeelde werk wordt uitgevoerd door Brabant Koor, vocale solisten, philharmonie zuidnederland en  geselecteerde muziekstudenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts. Presentator Ab Nieuwdorp neemt ons mee tussen verleden en heden en introduceert vóór de pauze drie kersverse wereldpremières van Fontys compositiestudenten die hun hedendaagse reflecties geven op het oeroude epos.

Het concert The Epic of Gilgamesh is de ware apotheose van Reflections on Gilgamesh, het concertproject van Brabant Koor. In nauwe samenwerking met Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA), Fontys Academie voor Muziekeducatie (AME) en drie Tilburgse middelbare scholen is Reflections on Gilgamesh ontwikkeld. Het totale project omvat twee events (29 nov. – 3 dec.), een compositieopdracht en het hoofdconcert. Maar liefst 120 jongeren hebben hun muzikale en theatrale interpretaties op het oudste verhaal ter wereld gemaakt en zijn hierin begeleid door componist Hawar Tawfiq en theatermaker Rozemarijn Romeijn. Uitkomsten van de events zijn nog te bewonderen in de foyers van de concertzalen. Dit alles maakt Reflections on Gilgamesh een overweldigende muziekervaring waarin het leven weerspiegelt!

23 jan. ‘20 – Concert Concertzaal Tilburg 

24 jan. ‘20 – Concert Muziekgebouw Eindhoven

 

‘Reflections On Gilgamesh’ wordt mede mogelijk gemaakt door:

Provincie Noord-Brabant, VSBfonds, Fonds Cultuur Participatie, Fontys Hogescholen, Jopiefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Jacques de Leeuw, ART-fact.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie