Randy Newman

An evening with
zo 12 feb ’23 20:15 uur
zo 12 feb ’23
20:15 uur
  • zo 12 feb ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Het concert van Randy Newman stond gepland op 12 februari (oorspronkelijke data: 6 mei 2020, 17 juni 2021 en 28 maart 2022), maar moest worden uitgesteld om medische redenen. Helaas lukt het niet om op korte termijn nieuwe data te vinden, daarom wordt het concert nu definitief geannuleerd. Tickethouders zijn geïnformeerd via e-mail.


In 2015 verkocht de geniale songwriter Randy Newman de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven uit. Dit was misschien wel een van de beste concerten van dat seizoen. In 2018 moest hij zijn ‘Dark Matter – tour’ helaas annuleren, maar in 2023 komt hij dan eindelijk terug! En wel voor ‘An evening with Randy Newman’.

Met zijn indrukwekkende repertoire songs – van onvergetelijke filmmuziek tot hartverscheurende en satirische hits – behoort Randy Newman tot de grootste songwriters die ooit bestaan hebben. Het grote publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter om zijn scherpe, ontroerende en soms sarcastische teksten. Die bulken van de ironie en kunnen binnen één strofe ongegeneerd op de lachspieren werken en (even later) onverhoeds naar de keel grijpen.

Newman bracht in augustus 2017 het album ‘Dark Matter’ uit als vervolg op de bestseller ‘Harps and Angels’, dat toen alweer 10 jaar oud was. Op ‘Dark Matter’ laveert Newman tussen scherp politiek en het zeer persoonlijke. Een van de negen nummers is de Grammy Award-winnende song ‘Putin’, over het personage Poetin die wereld in zijn greep houdt. De andere songs gaan over de gebroeders Kennedy, Sonny Boy Williamson en wetenschap. Onderwerpen als religie, liefde en verlies worden natuurlijk ook niet geschuwd door Newman.

Randy Newman begon zijn carrière als songwriter achter de schermen waarbij hij vele hits schreef voor andere artiesten.  In de jaren zeventig brak hij door met zijn eigen hits ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’. Ook de albums ‘Little Criminal’, het controversiële ‘Good Old Boys’ en de in 2008 uitgebrachte ‘Harps and Angels’ werden wereldwijde successen.

Facebook evenement

Sinds de jaren tachtig legt Newman zich ook toe op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks, denk aan Toy Story (met het prachtige You've Got A Friend In Me), A Bug’s Life en Monsters Inc. Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Inmiddels staan er meer dan 35 albums op zijn naam en hij beschikt dan ook over een immens repertoire.

Randy Newman heeft zijn absurdistische en satirische songs ondertussen al meer dan 50 jaar geperfectioneerd. Op zijn meest recente plaat ‘Dark Matter’ laat hij horen dat er nog altijd geen sleet zit op zijn unieke universum.