Murray Perahia

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

do 15 jun ’17
20:15 uur
  • do 15 jun ’17
    20:15 uur
    Grote zaal
    Geweest

J.S. Bach - Zesde Franse suite in E, BWV 817
Schubert - Vier Impromptus, D 935
Mozart - Rondo in a, KV 511
Beethoven - Sonate nr. 32 in c, op. 111

Toen in 1989 de pianolegende Vladimir Horowitz overleed, bestemde diens weduwe dat zijn concertkruk naar Murray Perahia moest gaan. Symbolisch gebaar. En geen misser: op zijn beurt is deze Amerikaan een van de grootste pianisten van ónze tijd. Perahia is beroemd vanwege zijn sublieme Bach, zijn complete opname van Mozarts pianoconcerten (spelend én dirigerend) en van alle Beethovenconcerten, samen met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Bernard Haitink. Dit alles volgens zijn adagium: ‘Muziek staat voor een ideale wereld waarin alle dissonanten worden opgelost, waar alle modulaties – die in mijn ogen reizen zijn – weer naar huis terugkeren en waar verrassingen en stabiliteit samengaan.’ Welke componist Perahia ook eert met zijn sublieme spel, het is altijd een onmisbare intense ervaring.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie