Isabelle Renate la Poutr
vr 1 nov ’19 21:00 uur - 23:45 uur

Binkbeats

So What's Next? presents
vr 1 nov ’19
21:00 uur - 23:45 uur
  • vr 1 nov ’19
    21:00 uur - 23:45 uur
    Paterskerk (DomusDela)
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De Nederlandse producer, multi-instrumentalist en componist BINKBEATS heeft de vaardigheid om organische geluiden om te zetten naar de synthese van elektronische muziek. Bovendien heeft hij de skills om een bijzonder programma te cureren, waarvoor So What's Next? hem gevraagd heeft.

Voor deze openingsavond van So What's Next? in de Paterskerk nodigde hij zijn muziekvrienden Thus Owls en Niels Broos uit. Een unieke avond dus met als apotheose BINKBEATS' live show, waarbij hij op meer dan vijftig instrumenten speelt.

BINKBEATS, alias Frank Wienk, brak in 2014 wereldwijd door met zijn Beats Unraveled-serie, het YouTube-kanaal van Boiler Room, waar hij op innovatieve manier met niet-traditionele instrumenten tracks coverde van o.a. Aphex Twin en Flying Lotus. In de loop van het decennium ontwikkelde hij een eigen muzikale taal waarbij zijn composities de territoria van jazz, hiphop, klassiek, ambient pop, minimalisme en techno overstijgen!

Bekijk het Facebook evenement

Support acts

Thus Owls

Montreal's donkere parel, het Zweeds-Canadese koppel Erika en Simon Angell, zijn sinds hun debuut uit 2009 een unieke en onafhankelijke stem geworden in de alternatieve muziekscene. Simons charismatische gitaarwerk vermengt zich perfect met Erika's drang om met haar zang een geluid te creëren waardoor hun ongewone composities steeds nieuwe en verrassende vormen aanneemt. Hun soulvolle avontuurlijkheid en muzikale vlotheid leent zich in alle hoeken van de popmuziek uit, terwijl ze grenzen blijven verleggen 'met jazz-precisie'.

Niels Broos

Toetsenist Niels Broos is niet alleen een exponent van deze potpourristische muziektijdgeest, hij is één van de belangrijkste Nederlandse aanstichters van een urgente stroming die het midden vindt van hiphop, elektronica en jazz. Broos was een voornaam lid van het Kyteman Orchestra en vormt een spil in het werk van Binkbeats en Jameszoo met wie hij samenwerkte op diens laatste Brainfeeder album.

 

Onderdeel van:
So What's Next?

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie