Venice

Jacaranda Tour Europe 2022
di 13 sep ’22 20:15 uur
di 13 sep ’22
20:15 uur
  • di 13 sep ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

De beste vocale groep van de Verenigde Staten keert terug naar haar tweede vaderland. Venice is buiten de VS nergens zo populair als hier. Met een gloednieuwe show rondom de plaat Jacaranda Street, dat in april 2019 uitkwam, worden nieuwe songs afgewisseld met de ‘golden oldies’ waarmee de formatie doorbrak in Nederland en de rest van de wereld.

Is Venice de beste vocale groep uit de Verenigde Staten? Volgens David Crosby wel. Hij noemt de band uit Californië zelfs zijn meest favoriete band ter wereld! Dat moet een enorme eer zijn: Crosby, Stills & Nash geldt als een van de belangrijkste invloeden van het viertal (twee keer twee broers, die dan weer neven van elkaar zijn).

Nederland beschouwen ze als hun tweede vaderland en dat is niet voor niets: nergens buiten de Verenigde Staten zijn ze zo populair als hier. De wederzijdse liefde begon met een ‘2 Meter Sessie’ bij Jan Douwe Kroeske en beleefde sindsdien vele hoogtepunten. Om er een paar te noemen: het album Amsterdam (vernoemd naar onze hoofdstad), de Edison voor Beste Internationale Artiest, de vaste waarde van The Family Tree in de Top 2000.


Venice zou in eerste instantie 23 april 2020 in onze Grote Zaal staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dat concert verplaatst naar donderdag 1 april 2021. vervolgens naar 28 januari 2022. Helaas waren we genoodzaakt om het concert nogmaals te verplaatsen naar 13 september 2022. 

Alle tickethouders hebben persoonlijk bericht ontvangen met praktische info.