Lunchpauzeconcert

Klarinetkwartet Fiato
do 28 nov ’19
12:30 uur
  • do 28 nov ’19
    12:30 uur
    Kleine zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Kaarten voor de lunchpauzeconcerten kosten €3,- en kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert. (bovenstaande zin m.b.t. servicekosten en keuzeabonnement is bij de Lunchpauzeconcerten niet van toepassing!)

De vier professionele klarinettisten studeerden af aan het conservatorium. Na hun studie bleek dat er vooral veel werk was in het muziekonderwijs. Zij zijn vooral werkzaam in de provincie Noord-Brabant. Om te voorkomen dat zij alleen maar les zouden geven, zijn zij in 1999 bij elkaar gaan zitten om zo een repertoire voor klarinetkwartet in te studeren. Natuurlijk bleef het niet alleen bij oefenen, het is een genot voor het oor om deze kunstenaars bezig te horen op hun instrumenten. U kunt getuige zijn van een flink staaltje muzikale kunst. Het zal dan snel duidelijk zijn dat deze muzikanten al vanaf zeer jonge leeftijd met hun instrument in aanraking zijn gekomen. Er wordt als het ware een flinke trukendoos uit die instrumenten getoverd.

Het ensemble bestaat uit drie klarinetten en een basklarinet. Deze laatste geeft het totale geluid meer diepte en zorgt dat de omvang van laag naar hoog flink uitgebreid wordt.

Klarinetkwartet Fiato streeft naar een toegankelijk repertoire. Het is de bedoeling dat de luisteraar na afloop genoten heeft van zowel het repertoire als de uitvoering. Er zullen geen experimentele muziekstukken op het programma staan. Het doel van dit ensemble is dan ook om een zo groot mogelijke groep mensen te laten genieten van deze goed in het gehoor liggende klarinetmuziek. Hierdoor is de muziek van Fiato geschikt voor zeer uiteenlopende evenementen met luister of achtergrond muziek.  Bijvoorbeeld op verjaardagen en recepties waar de gasten niet zitten te wachten op een diskjockey met popmuziek.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie