do 28 nov ’19 12:30 uur

Lunchpauzeconcert

Klarinetkwartet Fiato
Caron Schilders - Clarinet Latin
Irving Berlin - Blue Skies
Kenneth Lowman - Los Angeles Sketches 
Pedro Iturralde - Suite Helenique 
Mike Curtis - Bulgarian Bat Bite
Lenny Sayers - Raisins and Almonds
do 28 nov ’19
12:30 uur
  • do 28 nov ’19
    12:30 uur
    Kleine zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Kaarten voor de lunchpauzeconcerten kosten €3,- en kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert. (bovenstaande zin m.b.t. servicekosten en keuzeabonnement is bij de Lunchpauzeconcerten niet van toepassing!)

Nadat zij hun conservatorium hadden afgesloten, merkten vier klarinettisten uit de regio Noord-Brabant dat er vooral veel werk was in het muziekonderwijs. Om te voorkomen dat ze alleen maar les zouden geven, gingen ze in 1999 bij elkaar gaan zitten om zo een repertoire voor klarinetkwartet in te studeren. En gingen vervolgens de podia op: Klarinetkwartet Fiato.

Het ensemble bestaat uit drie klarinetten en een basklarinet. Deze laatste geeft het totale geluid meer diepte en zorgt ervoor dat de omvang van laag naar hoog flink wordt uitgebreid. De luisteraar merkt al snel dat de klarinet over een flinke trukendoos beschikt… Fiato streeft naar een toegankelijk repertoire; het zet geen experimentele werken op zijn programma’s. De musici willen dat de luisteraar na afloop genoten heeft van zowel het repertoire als van de uitvoering.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie