zo 15 dec ’19 14:15 uur

Jubileumconcert Ode aan de vreugde

o.l.v. Quentin Clare

Philips’ Philharmonisch Koor
Jeanette van Schaik, sopraan
Sophia Patsi, alt
David Watkin-Holmes, tenor
Martijn Sanders, bas

Beethoven, Symfonie nr. 9
Poulenc, Gloria

 

zo 15 dec ’19
14:15 uur
  • zo 15 dec ’19
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Symfonieorkest Eindhoven bestaat dit jaar 50 jaar, en dit heuglijke feit wordt muzikaal gevierd met een feestelijk en magistraal programma, samen met het Philips’ Philharmonisch Koor en vier gerenommeerde solisten.

De 9e symfonie van Beethoven geldt als een hoogtepunt in de klassieke muziek, met koorfinale op Schillers ode “An die Freude” voor groot orkest, vier solisten en vierstemmig koor. De romantische muziek weerspiegelt het lijden en wanhoop van de kunstenaar, maar ook zijn dromen, dankbaarheid en durf.

Gloria van de Franse componist Poulenc wordt uitgevoerd door koor, sopraan en orkest, dat enerzijds magistraal en machtig, anderzijds komisch en opgewekt is. Het is een religieus werk, maar wel met een knipoog.

Het geheel staat onder leiding van de vaste maestro van het orkest, Quentin Clare.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie