za 18 jan ’20 20:15 uur

Orkun Ağır & Antarja String Quartet

Chamber works

Orkun Ağır, bağlama
Barbara Mglej, viool
Elżbieta Mudlaff, viool
Magdalena Chmielowiec-Kozioł, altviool 
Martyna Sołtys, cello 

Penderecki - Quartetto per archi no. 3 “Blätter eines nicht geschriebenen Tagebuches”
Penderecki - Ciaconna in memoriam Giovanni Paulo II
Ağır - Preludio di quintetto per viola sola
Ağır - Quintetto con bağlama
Ağır - Mesra per violoncello solo
n.t.b

za 18 jan ’20
20:15 uur
  • za 18 jan ’20
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Componist en Bağlama-speler Orkun Ağır componeert zijn nieuwe “Quintetto con bağlama” voor het Poolse strijkkwartet Antarja. Na het horen van hun interpretatie van het derde strijkkwartet van Penderecki was het een lang gekoesterde wens om met ze samen te werken. Die wens gaat nu in vervulling mede door TalentHub Brabant.

Het werk van de legendarische componist Krzysztof Penderecki (en met name zijn kamermuziek-oeuvre) is al jarenlang een bron van interesse en inspiratie voor Ağır; toch weet hij in zijn werken altijd een ijzersterke eigen dramatische en introverte signatuur te verwerken.

Het creëren van kamermuziek is voor een componist de ultieme proeve van bekwaamheid, zijn in 2018 geschreven “Sestetto” voor klarinet, bağlama, strijktrio en piano (in opdracht van Intro in Situ) geeft daar onbetwistbaar blijk van. Hij werkte eerder nauw samen met onder anderen de prominente Turkse dichter Ataol
Behramoğlu. Hij componeerde een liederencyclus van Behramoğlu’s gedichten; ook gebruikte hij de teksten van Behramoğlu voor het stuk ‘If I die…’ dat hij voor het Storioni Trio, bağlama en sopraan schreef. Onlangs voerde Ağır met zijn luthier een aantal spraakmakende veranderingen door aan zijn instrument de bağlama (een soort luit). Deze wijzigingen hebben, net als de nieuwe composities die hij schreef, het instrument in alle opzichten concertwaardiger gemaakt.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie