di 21 apr ’20 20:15 uur

TaxiWars

So What's Next? presents
di 21 apr ’20
20:15 uur

TaxiWars is een intense samenwerking tussen dEUS zanger Tom Barman, saxofonist Robin Verheyen, bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre. Ze maken een mix van lyriek, poëzie en jazz met rock-intensiteit. Dit is een band met een diepgaande kennis van de geschiedenis van jazzmuziek, en heeft een voorliefde van de stuwende jazz van de vroege jaren zestig van het Impulse! label. De muziek van Pharaoh Sanders, Archie Shepp en Charles Mingus - vol swing, impuls en de drang om uit het genre te breken.

Na een onderbreking van drie jaar keert dEUS-frontman Tom Barman terug met zijn jazzrock-infused nevenproject TaxiWars en het nieuwe album 'Artificial Horizon', die op 6 september uitkwam op Sdban Ultra. De band bracht hun muziek naar een hoger niveau en voegde meer diepgang toe aan hun composities, helderheid aan de beats en efficiëntie aan hun algehele geluid.

Hij is ook eentweede van het dansduo Magnus en sinds vier jaar zanger en onruststoker van TaxiWars. Naast zijn muzikale achtergrond regisseerde hij in 2003 de film 'Any Way the Wind Blows', en overzag hij twee veelgeprezen jazzbundels: 'That's Blue + Painters Talking' (Blue Note, 2006) en 'Living on Impulse' (Impulse! 2012).

Bekijk het Facebook evenement

Saxofonist Robin Verheyen woont in New York en heeft een reputatie opgebouwd als een van de grote jonge talenten in de wereld van de jazz en klassieke muziek. Hij bracht twee albums uit met het Robin Verheyen NY Quartet en trad op met artiesten als Marc Copland, Ravi Coltrane, Narcissus Quartet, Gary Peacock en Joey Baron.

Bassist Nicolas Thys was een steunpilaar in de Belgische en Nederlandse jazzscene voordat hij in 1999 naar New York verhuisde. Hij toerde en/of nam op met legendes als Lee Konitz, Mal Waldron, Toots Thielemans en Zap Mama.

Drummer Antoine Pierre toerde met de Belgische gitaarlegende Philip Catherine en trompettist Jean-Paul Estiévenart, en anderen. In 2014 verhuisde hij naar New York City om er te studeren aan de New York School of Jazz and Contemporary Music.
Onderdeel van:
So What's Next?

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie