TaxiWars

Support: Tristan
So What's Next? presents
do 17 mrt ’22 20:15 uur
do 17 mrt ’22
20:15 uur
  • do 17 mrt ’22
    20:15 uur
    Fifth|NRE
    Geweest

TaxiWars is een intense samenwerking tussen dEUS zanger Tom Barman, saxofonist Robin Verheyen, bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre. Ze maken een mix van lyriek, poëzie en jazz met rock-intensiteit. Dit is een band met een diepgaande kennis van de geschiedenis van jazzmuziek, en heeft een voorliefde van de stuwende jazz van de vroege jaren zestig van het Impulse! label. De muziek van Pharaoh Sanders, Archie Shepp en Charles Mingus - vol swing, impuls en de drang om uit het genre te breken.

Na een onderbreking van drie jaar keert dEUS-frontman Tom Barman terug met zijn jazzrock-infused nevenproject TaxiWars en het nieuwe album 'Artificial Horizon', die op 6 september 2019 uitkwam op Sdban Ultra. De band bracht hun muziek naar een hoger niveau en voegde meer diepgang toe aan hun composities, helderheid aan de beats en efficiëntie aan hun algehele geluid.

Tom Barman is ook eentweede van het dansduo Magnus en sinds vier jaar zanger en onruststoker van TaxiWars. Naast zijn muzikale achtergrond regisseerde hij in 2003 de film 'Any Way the Wind Blows', en overzag hij twee veelgeprezen jazzbundels: 'That's Blue + Painters Talking' (Blue Note, 2006) en 'Living on Impulse' (Impulse! 2012).

Facebook evenement

Saxofonist Robin Verheyen bracht twee albums uit met het Robin Verheyen NY Quartet en trad op met artiesten als Marc Copland, Ravi Coltrane, Narcissus Quartet, Gary Peacock en Joey Baron. Bassist Nicolas Thys toerde en/of nam op met legendes als Lee Konitz, Mal Waldron, Toots Thielemans en Zap Mama. Drummer Antoine Pierre toerde met de Belgische gitaarlegende Philip Catherine en trompettist Jean-Paul Estiévenart, en anderen.

Support act: Tristan

Met de release van EP “Delidomia” (2019), plaatste Tristan aka Isolde van den Bulcke, zich vorig jaar resoluut in het rijtje van meest veelbelovende talenten uit de Belgische muziekscene. Tristan’s avontuurlijke mix van pop, jazz en ambient werd bedolven onder jubelende recensies en ook live maakte ze indruk met passages op ondermeer Gent Jazz, OLT Rivierenhof en Absolutely Free festival.


Dit is een sta concert.

Dit concert is door de aanhoudende coronamaatregelen een aantal keren verplaatst. De nieuwe datum is donderdag 17 maart 2022.