za 4 jan ’20 20:15 uur
Fiumara, Sjostakovitsj, Glass, Gershwin, Rodgers & Hammerstein, Bernstein

Philharmonie Zuidnederland

Nieuwjaarsconcert 2020

Wayne Marshall, dirigent en piano 
Raschèr Saxophone Quartet, saxofoon

Fiumara - Here Comes Everybody
Sjostakovitsj - Tahiti Trot
Glass - Concert voor saxofoonkwartet en orkest
Gershwin - Rhapsody in Blue voor piano en orkest
Rodgers & Hammerstein - Carousel Selection
Bernstein - Uit Wonderful Town: Ouverture

za 4 jan ’20
20:15 uur
  • za 4 jan ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Een zinderende, muzikale start. 2020 is nog maar net begonnen. Het vuurwerk knalt nog na in je oren en goede voornemens staan nog overeind. Geef daarom het nieuwe jaar een zinderende, muzikale start met het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van philharmonie zuidnederland.

Met de Britse sterpianist én dirigent Wayne Marshall (prijswinnaar prestigieuze ECHO-award voor zijn Gershwin-cd) swingen we 2020 binnen met jazzy hoogtepunten uit de Amerikaanse muziek. Van Gershwins Rhapsody in Blue tot Bernsteins Wonderfull Town. Mét het Raschèr Saxophone Quartet dat sinds de jaarwisseling 51 jaar bestaat! En als kers op de taart klinkt ook nog een heerlijke selectie uit het werk van het onovertroffen Broadway-duo Rodgers & Hammerstein.

Het Raschèr Saxophone Quartet bestaat uit:

  • Christine Rall, sopraan
  • Elliot Riley, alt
  • Andreas van Zoelen, tenor
  • Oscar Trompenaars, bariton

De gemeente Eindhoven bestaat in 2020 precies 100 jaar. Als aftrap van dat jubileumjaar vindt een nieuwjaarsevenement van de gemeente plaats op 6 januari in Domus Dela/Mariënhage. Daarmee komt het traditionele nieuwjaarsevenement van de gemeente met het orkest in Muziekgebouw Eindhoven te vervallen.

Door philharmonie zuidnederland wordt daarom op zaterdag 4 januari om 20.15 uur een groots en spectaculair Nieuwjaarsconcert gegeven zoals ze dat ook in andere steden doet. Dit Nieuwjaarsconcert vormt de ideale muzikale start van het nieuwe jaar voor iedereen in Eindhoven.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie