Fotograaf: Rahi Rezvani

Joep Beving

Henosis ft. Echo Collective en Maarten Vos
Felt
zo 26 sep ’21 20:15 uur
zo 26 sep ’21
20:15 uur
  • zo 26 sep ’21
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Met zijn minimalistische pianospel weet Joep Beving zelfs de meest koelbloedige mensen tot op het diepst van hun hart te raken. Hij maakt contemplatieve pianomuziek die hij zelf het liefst omschrijft als 'toegankelijke muziek voor complexe emoties'.

Zijn albums ‘Solipsism’ uit 2015 en ‘Prehension’ uit 2017 wisten binnen no time miljoenen streams binnen te harken en maakten van hem een grootheid als post-klassieke componist. In april verscheen Henosis waarmee hij zijn drieluik compleet maakte. Waar de eerste twee albums met name focussen op het klassieke pianospel, kunnen we op zijn nieuwe album ook orkestrale en meer elektronische klanken verwachten.

Facebook event

Op Henosis slaat de Nederlandse pianist nieuwe wegen in en zullen we naast de inmiddels vertrouwde piano ook orkestrale en meer elektronische klanken kunnen gaan horen. Hiervoor werkte hij onder andere samen met Cappella Amsterdam, Echo Collective en met Maarten Vos.

Tijdens dit concert zal Joep Beving, naast de vertrouwde solo pianostukken, veel nieuwe muziek spelen samen met Echo Collective en Maarten Vos.

GEANNULEERD

Joep Beving zou in eerste instantie 10 mei 2020 in onze Grote Zaal staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dat concert verplaatst naar 9 mei 2021 en vervolgens naar zondag 26 september 2021. Maar door de onzekerheid rond de coronamaatregelen in combinatie met de lange (productionele) voorbereiding die het team rond Joep Beving, Capella Amsterdam, Echo Collective en Maarten Vos nodig heeft is het nu helaas niet haalbaar de voorstelling door te laten gaan.

Dat is voor alle partijen een enorme teleurstelling. Het concert kan ook niet meer ingehaald worden. Joep is bezig met nieuw werk. Dat schept perspectief en we hopen hem t.z.t. te verwelkomen. Alle tickethouders hebben persoonlijk bericht ontvangen met praktische info.FELT

Dit concert is onderdeel van de programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje. Felt is een oase in de drukte van alledag. Felt is voelbaar en dichtbij, als antwoord op de haast en hype. Met unieke artiesten, spelend in een bijzondere setting. Intense muziek die verdiept, de tijd doet vertragen tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Soms in het Muziekgebouw, soms in de buitenlucht, dan weer in het Van Abbemuseum, de Catharinakerk of bij Piet Hein Eek.