do 13 feb ’20 20:15 uur

Kjartan Sveinsson, Gyda Valtysdottir & friends

Felt
do 13 feb ’20
20:15 uur
  • do 13 feb ’20
    20:15 uur
    de Kapel (DomusDela)
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Componist en muzikant Kjartan Sveinsson was jarenlang toetsenist van de IJslandse band Sigur Rós. Gyda Valtysdottir richtte eind jaren negentig de experimentele popgroep Múm op en werkte met bands als Efterklang, Damien Rice en The Nationals. Kjartan en Gyda kwamen met Indré Jurgelevičiūté, Bert Cools en Shahzad Ismaily voor het eerst samen op het Berlijnse P-E-O-O-P-L-E festival en werden diep geïnspireerd door de magische energie van het festival. 

Door samen geschreven composities en hun solowerk te combineren, creëerden ze muziek waar ieders krachtige identiteit in terug te vinden is. De muziek wordt op een unieke manier gepresenteerd: niet als band, maar als individuen die elkaar ondersteunen.

Bekijk het Facebook evenement

Kjartan Sveinsson kwam voor het eerst op de voorgrond als lid van Sigur Rós, de IJslandse band, waarvan hij van 1997 tot 2012 lid was. Hij bracht vijf studioalbums, een film en een groot aantal nevenprojecten uit met de band.

Gyda Valtysdottir was al sinds haar vroegere tienerjaren actief als muzikant, is klassiek geschoold en heeft muziek gemaakt voor films, installaties, dans en vele andere creatieve initiatieven.

Shahzad Ismaily is een componist en muzikant die het vak grotendeels zelf heeft aangeleerd en werkte onder andere samen met Laurie Anderson, Lou Reed en Tom Waits. Indrė Jurgelevičiūtė is een Litouwse kanklėspeelster en zangeres, wiens muziek op harmonieuze wijze de tradities van haar geboorteland en de klanken van verschillende culturen en hedendaagse stijlen combineert. Bert Cools is een gitarist en geluidskunstenaar uit Antwerpen voornamelijk actief in de improvisatie- en elektronische muziekscene van Europa.

Onderdeel van:
Felt
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie