do 13 feb ’20 20:15 uur

Kjartan Sveinsson, Gyda Valtysdottir (IS), Indré Jurgelevičiūté (LT), Bert Cools (BE) en Shahzad Ismaily (US)

Felt
do 13 feb ’20
20:15 uur

Kjartan Sveinsson, Gyda Valtysdottir, Indré Jurgelevičiūté, Bert Cools en Shahzad Ismaily kwamen voor het eerst samen op het Berlijnse P-E-O-O-P-L-E festival, een festival dat musici samenbrengt om te delen en te creëren, en werden diep geïnspireerd door de magische energie. Nu spannen deze vijf musici zich verder uit en presenteren ze een unieke manier om hun muziek te delen, niet als band maar als individuen die elkaar ondersteunen.

Door de combinatie van samenwerkende composities en hun solowerk (in een nieuwe vertolking), ontstaat een grote landschap tussen betoverende Litouwse melodieën en IJslandse textuurmystiek.

Bekijk het Facebook evenement

Kjartan Sveinsson is componist, muzikant en artiest. Hij kwam voor het eerst op de voorgrond als lid van Sigur Rós, de IJslandse band, waarvan hij van 1997 tot 2012 lid was. Hij bracht vijf studioalbums, een film en een groot aantal nevenprojecten uit met de band. Na zijn vertrekt bij Sigur Rós heeft Sveinsson zijn horizon verbreed om films te scoren en samen te werken met Ijsland belangrijkste performancekusntenaar Ragnar Kjartansson. Daarnaast bleef hij schrijven aan zijn eigen orkest- en koorwerken. Momenteel schrijft hij nog veel muziek in Reykjavík en produceert hij andere artiesten, waaronder Ólöf Arnalds en Kristín Anna, en beheert hij de voormalige Sundlaugin-studio van Sigur Rós.

Gyda Valtysdottir was al sinds haar vroegere tienerjaren actief als muzikant toen ze eind jaren negentig de experimentele popgroep Múm oprichtte. Ze werkte samen met bands als Efterklang, Damien Rice en The Nationals. Gyda is klassiek geschoold en heeft muziek gemaakt voor films, installaties, dans en vele andere creatieve initiatieven.

Shahzad Ismaily is een componist en muzikant die het vak grotendeels zelf heeft aangeleerd. Hij beheerst de elektrische en contrabas, gitaar, banjo, accordeon, fluit, drums, diverse percussie-instrumenten en diverse analoge synthesizers en drummachines. Ismalily heeft met verschillende muzikanten opgenomen of gespeeld, waaronder Laurie Anderson, Lou Reed en Tom Waits 

Indrė Jurgelevičiūtė is een Litouwse kanklėspeelster en zangeres, wiens muziek op harmonieuze wijze de tradities van haar geboorteland en de klanken van verschillende culturen en hedendaagse stijlen combineert. Het stille minimalisme van de Litouwse folklore en de creatieve improvisatie van Indrė's muziek opende mogelijkheden voor succesvolle internationale projecten.

Bert Cools is een gitarist en geluidskunstenaar uit Antwerpen voornamelijk actief in de improvisatie- en elektronische muziekscene van Europa. Hij speelt als solo-artiest, componeert voor zijn eigen bands: Merope, Hoera, Book of Air: vvolk en Fieldtone , werkt ook met theater- en multimediaprojecten.

Onderdeel van:
Felt

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie