za 14 mrt ’20 20:15 uur

Klassiek van eigen bodem

ESMG Quadrivium
za 14 mrt ’20
20:15 uur
  • za 14 mrt ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw t/m 6 april geannuleerd en is restaurant Meneer Frits gesloten.

We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is.

Alle ticketkopers ontvangen persoonlijk bericht met informatie over de verplaatsing van het concert. Mocht dit onverhoopt niet mogelijk zijn, informeren we u vanzelfsprekend over de afwikkeling van gekochte concertkaarten. Veel dank voor uw geduld en begrip.


Jonge componist Dennis Hazenoot schreef speciaal voor Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium het stuk Agitatrix. In deze wereldpremière zullen de drie verschillende muziekgezelschappen (koor, harmonieorkest en symfonieorkest) hun krachten bundelen en op zoek gaan naar contrasten.

Het podium zal gevuld zijn met 140 enthousiaste studenten. Daarnaast zal een volledig programma van Nederlandse klassieke werken ten gehore worden gebracht met stukken van o.a. Hendrik Andriessen, Eduard de Boer en Dennis Hazenoot. Dit is een unieke kans om door studenten kennis te maken met het moderne Nederlandse repertoire in al haar bezettingen.

Programma

Koor
Eduard de Boer – Drie Georgische Liederen
Alphons Diepenbrock – Wandrers Nachtlied
Jean-Paul Byloo – De Zilvervloot

Harmonieorkest
Harrie Janssen - Journey to the Center of the Earth

Symfonieorkest
Hendrik Andriessen - Ricercare
Christiaan Janssen - Capriccio
Changement naar tutti (140 muzikanten)

Gezamenlijk
Dennis Hazenoot – Agitatrix

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie