zo 17 mei ’20 14:30 uur

Music for (the) Pictures

Euregio Jeugd Orkest
zo 17 mei ’20
14:30 uur
Op zondag 17 mei strijkt het Euregio Jeugdorkest opnieuw neer in Muziekgebouw Eindhoven. Dit 90-koppig symfonisch orkest is samengesteld uit de meest getalenteerde Vlaamse en Nederlandse jongeren in de leeftijdsgroep 12-25 jaar. Het orkest staat al bijna 20 jaar onder de bezielende leiding van dirigent Hans Casteleyn.
In dit boeiende programma brengt het Euregio Jeugdorkest voor de pauze een portie onvervalste en originele filmmuziek van het hoogste kaliber. Het orkestrale palet van On the Waterfront van Bernstein is zo rijk dat deze suite uit de film als het ware een soort van mini-symfonie wordt. Met het ontroerende Adagio for Strings van Barber en de spectaculaire muziek uit Harry Potter en E.T. is dit een programma om bij weg te dromen. Na de pauze brengt het orkest de overweldigende Schilderijententoonstelling van Moessorgski in de bekende orkestratie van Maurice Ravel!

Programma

Leonard Bernstein - Symphonic Suite from On the Waterfront 
John Williams - Nimbus 2000 uit Harry Potter
Samuel Barber - Adagio for strings 
John Williams - ‘Adventures on Earth’ uit ‘E.T.’
Modest Moussorgsky, orkestratie Maurice Ravel - Schilderijententoonstelling 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie